[]

Modern aile nedir?

Çekirdek aileden farklı olarak yalnız. Modern, çağdaş kavramı aile ile nasıl bağdaştırılır? Şehirde yaşayan aile mi kastediliyor? Modern aile deyince aklınıza ne geliyor?




 
2 çocuklu, hafta sonları sinemaya tiyatroya giden aile geliyor aklıma.


  • ayiadam  (22.05.12 18:29:42) 
patriyarkal ailenin dönüşmüş halini anlıyorum ben. evet şehirde yaşayan daha çok. bireyselliğin arttığı, baba otoritesinin hemen hemen ortadan kalktığı, kadının da bağımsız olduğu, kararların ortaklaşa alındığı aile.


  • Demet  (22.05.12 18:34:50) 
imojeen +1


  • yug toreni  (22.05.12 18:47:56) 
modayı takip eden aile geliyor aklıma nedense. moda-modern


  • kjswbdlkjfdlkj  (22.05.12 18:48:36) 
modern aile denilince benim aklıma sanayileşmiş çağdaş toplumlarda, özellikle kentlerde geniş aileler yerini giderek küçük ailelere bırakmıştır ve aile bireyleri, üretimin aile dışında yapılmasından dolayı, ev dışında çalışarak bağımsız hale gelmişlerdir. bu durum, geniş ailedeki katı alt-üst ilişkilerini ortadan kaldırır ve ailede daha eşitlikçi ilişkilerin oluşmasını sağlar. çocukların bilgi ve beceri edinmelerini, toplumla bütünleşmelerini sağlama işlevini üstlenen aile, bireyin geleceğinin bir parçasıdır.

kısacası kapitalizm sonrası geniş aileden çekirdek aileye geçmiş ardından bireyler aile dışı üretim sonrası bağımsızlaşmış simetrik ilişkilerden oluşan ailedir.

a. giddens'ın aile ile ilgili yazıları olması gerekiyor modernite ve aile diye ondan yararlanabilirsin.
  • free bird  (22.05.12 18:56:29) 
imojeen+1
Demet+1
ayiadam+1

mahalle ya da toplum baskısı dediğimiz şablonlara takılıp kalmayan, açık görüşlü, 3-4 taneden fazla çocuğu olmayan (ki bu rakam ekonomik refah düzeyiyle alakalı bence), çocukları arasında cinsiyet ayrımı yapmayan, kadının meta ya da hizmetçi kategorisine konmadığı, kadının söz hakkı olduğu bir aile.
  • iloushka  (22.05.12 18:59:57) 
modern aile deyince aklıma direkt haneke filmlerinde çizilen aileler geliyor


  • şaman  (22.05.12 19:06:17) 
benim aklıma anne ve babanın aktif olarak cocukla zaman gecirdigi aileler geliyor. cocugun sadece tv karşısına falan bırakılmadıgı, anneyle kurabiye pişirdiği, gezmeye dolaşmaya gittiği, babanın kızıyla/ogluyla sadece işten sonra gozunun acık oldugu 5 dkda degil, başka zamanlarda da vakit gecirdigi aileler..


  • sopiro  (22.05.12 20:11:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.