[]

Facebook ve Twitter linklerini paylaşmakta (gizli) reklam değil midir?

Bugün artık Türkiye'de neredeyse tüm firmalar, diziler, televizyonlar sürekli facebook ve twitter adreslerini paylaşıyorlar. Örneğin bir televizyon kanalında bir şampuanın marka adını söylemek Rtük kuralları gereğince yasak. Ama neredeyse tüm televizyonlarda Facebook ve twitter adreslerini sürekli ekranda tutuyorlar ve dile getiriyorlar.

Ama facebook ve twitter gibi sitelerin adreslerini yayınlamakta bir tür reklam değil midir?

Bu sitelere hit sağlamaya teşvik ediliyor. Bunlar bir internet sitesinden öte bir ticari bir şirket değiller mi ?

Buna benzer iphone, ipad gibi kelimeleri de televizyonlarda çok sık duyuyorum. Bunlarda bir ürün markası değil mi ? Yani sen laptopların arkasındaki logoyu kapat, ama iphone ipad gibi örneklendirme yaparken kelimeler kullan?


Hayır çok mu yanlış mantık kuruyorum? Anlayamadım.

 
dediğin kısmen doğru ve fransada canlı yayın gibi programlarda "bize twitter /xxx den mesaj atın" denmesi de yasaklandı bi kaç sene önce.


  • ben smyrna  (20.05.12 20:14:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.