[]

Harbiye Ordu Evi- TRT Radyo Evi karşı sokağı ev arkadaşı aranıyor

Cumhuriyet Caddesin'nde Ordu Evi'nden Vatikan Konsolosluğuna inen üst sokakta, 2 geniş oda ve amerikan mutfak tipi bir ortak alan barındırıyor. Rum yapısı stili sokağa uzanan cumbalı, yüksek tavan ve pencereler tavana kadar, iç ve sabit ev mobilyaları yenilenmiş hatta şık durumda, 2. kat camlar korumalı şekilde, ruhubet-nem-küfden uzak, eklem bacaklı-börtü böcek istilası yaşanan çevreye rağmen 0 sıkıntı yaşatan sokaktaki ilk hane, yan taraf plaza 30 adım çıkınca ana cadde, Taksim ve Osmanbey metro'ya yürüyerek 500er metre, otobüs durağına 100m mesafede. Alt ve üst katlar ofis, komşu - komşudan çok komşu veleti sıkıntı olanlara cennet gibi diyebilirim.

EDIT: 85 yada 90m2 alan (emin değilim kontrata işlenmemiş emlakçıdan aldığım en yakın varsayım bu) Tavan yüksek olduğundan alçak tutulan stüdyo tipi daireler gibi sıkıntılı değil, ferah.

825 kira + 50 aidat / 2

Dişi (kadın- bayan- hanfendi) insan evladı aranıyor.

ÖNEMLİ NOT: Daha önceden buradan bulmuştum. Tüm ofsayt kriterleri belirtmeme rağmen dışarıdan belli olmuyor. Lafla herkes kendine kefil. EN ÖNEMLİSİ taşradan okumaya gelip özgürlükten ne yapacağını şaşırmış, oturmasını kalkmasını konuşmasını bilmeyen, aile eğitimi ona göre gelişmiş kişilerin fiziki ve sosyal artıklarıyla daha fazla uğraşmak istemiyorum. Tek valizle gelip, 95% yemek- bulaşık-temizlik gibi şeylere elimden geldiğince başkasına bırakmamaya, tüm ödemelere bizzat kendim koşturmama rağmen ev hanımı anneye söken nazın aynısından aklınca nasiplendirmek karşıya zararlıdır. Can-mal ve beden bütünlüğü adına üstün eforlarla sağlam adımlar atarken valizle yaşama hafifliğini tatmış arkadaşlardan yarı- yarıya söz hakkı diye yazanlar var, insani bakımdan elbette medeni şekilde davranım olur zamanla karşılıklı olur. Ortak beyaz eşyalar + depozito+ ev depozitosu kadar tesisat abonelikleri yarısıyla hak devreden oluyor belirtmeliyim (düşünmüyorum). Kuyuya başkasının ipiyle değil kendi ipiyle hatta o ip de kuşağına denk olması için herkes bir yerden başlamıştır elbette.

Evi göz arkada kalmadan bırakılabilecek yani ; birikmiş bulaşığını bırakmayan- etrafı savaş alanına çevirmeyen, lambalı açık unutmamış- çöpte yeni medeniyetler üremesine mahal vermeyen, ipsiz sapsız göz hizasında bulunulmayacak kişileri eve doldurup muhattaba cürret etmeyecek, kişisel eşya hırsızlığı - izinsiz kullanım gibi adiliklere cürret etmeme zekasında, kişisel alan bilincinde olan - lüks istek olarak iyi huylu, aklı başında olması gibi..

Çok gördük, ay çok titizim- çok güzel pilav yaparımları sonra baktık ki hijyenik temizlik gereçleri hiç hijyenik olmayan şekilde yerlerde geziyor, unutkanlık yoğunluk yorgunluk oluyor. Herkes aynı evreyi yaşıyor okul iş vesilesiyle bu duruma her daim anlayış var ama suistimale dair koşullar bunlar. Her işe ben yetişip, 20 gün geciken ödemeler+ arabesk edebiyatlarıyla+ leş sosyal hayatlarındaki kişilere alet edilmeye çalışana tabi ki kapı gösterilir.

Medeniyetten uzak müstakil yerlerden geldiğinden insanlık dışı yöntemlerde kapıları çarparak kapatan, alışmış kudurmuştan beter olduğundan ikaz sökmeyip darılan hep malum kişilerden oluyor. Ev kapısını kitlemeyi geçtim çarparak çıktığından geri sekip kapanmayan kapıyı farketmeyen, saatlerce açık kalıp birinin şans eseri girmemesi mucizesine zemin oluşturacak şuursuzlukta, anahtarını goblin erkek arkadaşına verme cürretinde kişilere idman yurdu da oldu, değil yavru bir kediye gösterilecek şefkati beklemek alnını bile karışlarlar, vakit sarfiyatı. Çekinip- korkup- saygı duyduğunu söyleyip göstermeyen cahil cürretten. Özet istikrarlı, ağır başlı, sorumluluk bilincinde, empati barındırmaktan geçiyor. Olanca ofsaytla toksit atık gibi çevreye ziyan değil verim olması gerekirken tam zıt durumlar doğaya aykırı.

- Tercihen annesi çalışan yada memur bulunan aileden gelmiş (sorumsuz mazeretlere karşın- her işini annesinin üzerine yıkmamış kendi yapabilmiş, unutkanlık lüksünde olmayan)

- En fazla 3 çocuklu aileden gelmiş,

- asla tarikat- yeşil kart - vakıf yardımlarıyla 10 çocuğunu yancı şekilde alıştırmamış aileden, (ebeveyni devletin 30 yıllık albay- öğretmeni olup babayı alan tölere etse de karşıdakinin sınırı olmuyor)

- hatta güzel olsun yanında tipsiz kalalım ki komplekssiz olsun,

-Müzik, edebiyat, heykel- tablo- tiyatro -sinema gibi güzel sanatlar dallarına ilgi duysun ki ışığı görelim, ota mota özenip kıskançlık buhranlarıyla oksijen daralmasına hiçbirşey değmez. Evlendirme programı magazin meraklılığından uzak olsun.

İlginç tecrübeler oldu buna değin küstahça da olsa yazma durumundayım. Yerleşik kişi karşıdakinden çok güvenilir olma durumunu sorgular, önlemlerine göre de hareket eder bunu da aklımıza getirelim. 4 yıldır kendim yaşıyorum şu saatten sonra kalkışma taraftarı değilim ama arada oluyor öyle. Daha önce başkalarıyla yaşamış, ailesinden koptuğunu sanma sendromu olmayan, koloni halinde her gün arkadaş ziyareti değil belli kişiler ve tutarlılık dahilinde elbette, ödeme geciktirmeyen, 22-35 yaş arası tercihen çalışan kişi, karşılıklı uyum olduğu taktirde aranıyor.

 
bulamayacaksın gibi.


  • kasik yok ulan  (20.05.12 07:06:06) 
İnsanın herşeyinde gözü olmayan, 8 saat çalışıp 12 saat uyumayan, ev kaynaklarını orantısızca tüketmeyen, karakteri olan, aşiftelikten hoşlanmayan (gayet gereksiz sokaktaki bakkal-esnafla selamlaşmalar memleket muhabbeti, anadolu kızı ayağına modern görücü ulusü tavırları gibi), ipsiz sapsız arkadaşları musallat edip iletişim için kullanıldığının farkına varmayan, 2 ayda 1 sefer bulaşığa elini sürmeye lutfetmeyen, 20 gün geçiken ödemeye ikazı arabeskle sündürmeye çalışmayan yoksa doğrudur, çok mühim değil.

Bütçe ferahlatmak adına karmaşa + 2 katı efor ve bahsettiğim hoşlanmadığım durumlara değmiyor. Tek yalnız yaşamak çevre tarafından zorlaştırılır, yarası olanlar bu şekilde asla yaklaşmamalı zaten.
  • NT-800  (20.05.12 09:21:16) 
senin gibisine eskort ev arkadaşı müstahak ((:


  • sanrey  (20.05.12 12:22:02) 
Hahah :D O arkadaşlara çok daha fazla saygı duyduğum kesin.. İçten pazarlıklşı gizli meyilli eskortlar bin takla atarak haysiyetsizce bir sürü kişiden nemalanırken 1/100ini biz yapsak şatolarda yaşardık vesselam. Rahatlığına anlam veremediğim kişiler allahlarına yakın olsunlar mümkün mertebe.

Biraz ağır biliyorum, her otu motu danışandan neyim eksik olsun. Partner ilanı gibi evet, yaşayabileceği risk- kazanım-kayıp-mutluluk-üzüntü belli çerçevede olan yeni palazlanmış oğlan çocuğu esprik makinalığını ironisi iyi de devir kötü azizim.

Selametle.
  • NT-800  (20.05.12 12:54:37) 
akp seçmenimisin ?


  • sanrey  (20.05.12 12:57:11) 
...umarım bulabilirsiniz. gayet mantıklı ve detaylı bir ilan zira...
sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. ya da kalsiumdan eksik kalır. gibi birşey...
kolaylıklar dilerim..
  • jeanluc  (20.05.12 15:04:53) 
evine talibim ama sen o evden gidersen...


  • muhiddin  (21.05.12 11:35:30) 
ah o benmişim ama acele edip tek başıma eve çıkmışım. gerçi bana da kedin var, olmaz derdin:)


  • atrophy  (21.05.12 15:31:31) 
Merhaba evle ilgili birkaç sorum olacak.

Zaten 1+1 ise sabit ev eşyası derken ne demek oluyor tam olarak? Gelecek olan kişi kendi eşyalarıyla gelecekse iç ve sabit ev mobilyaları derken ne oluyordu acaba?...
Kira 1 kişi için mi 825+50/2 yani 850 lira?
Evin ısıtması ne şekilde?

Almanyada hemşireyim haziran ortasında türkiyeye geliyorum alman hastanesinde 6 staj yapmak için...
  • dresdenvenus  (21.05.12 22:27:44) 
Rum yapısı derken mimari şekline belirtmek istedim ancak aşağı sokaklarda tarihi eser kapsamında dökük evler var onlardan değil eskisine sadık kalınarak yapılmış yeni bina ve içi yenilenmiş manasında tüyo açısından sabit ev mobilyaları yani demirbaşlar. (Amerikan kapı- mutfak doloabı, banyo, 1 sınıf badana tipi- pvc pencere gibi).

Muhit/yapı/alan piyasasına dair dipnot: İçi düzgün, üst kat daha geniş ama 1700 gibi fiyatı. Evin tadilat eksikliği vardı, gerekli eklemelerle 900- 1000 gibi fiyata sunacağını belirtti. Eve vuruldum, acil taşınmam gerektiğinden zamanla kendim ekleyeceğime söz verdim, kabul etti, mutfak yokken ve depo haldeyken taşındım, taksitle zamanla hallettim.O yüzden bulunduğum yerdeki en hesapı yer şu aşamada, belirtmekte fayda var.

Ev ısınma şekli kombi. Kira 825 + 50 = 875 / 2 = 437,5 TL
+ fatura yarısı
Pek fazla bişey değilmiş aslında, yazınca ben de farkettim @dresdenvenus kişi başı, komple 875.. Birkaç ay çalışmayacağım, dönemsel arayıştayım ben de.

Gelen eşya getirebilir gayet tabi, tek valizle pek sıcak bakılmıyor genel olarak. Yazıda atıfta bulunduğum canlılar 1 aya getiriyorum dediğinden kabul etmiştim, öğrenci mazeretine sığınıp her türlü karaktersizlikle, kış zaten çoğunlukla faturalar yüzünden zor geçerken birikmiş ödeme takıp kaçma, dünyada kimsenin kullanmadığı ev telefonuna servet kadar fatura getirtme olayları da oldu. Her an tetikte- ikazda olmayacağım çalışan yerleşik kişi daha mantıklı. Yazdıklarıma az çok katılabilen, aynı şeylerden nefret eden kişi varsa diye yazıyorum.

Kedi kullanmıyorum, candır ama eöö Ev zemini gereği en fazla hamster sevgisine yer olabilir sanki.. Uğurlu olsun @atrophy ben gibi bi kıl çıkmaz karşına işte :p
  • NT-800  (22.05.12 00:42:21 ~ 28.05.12 16:24:40) 
İlan en bi güncel anındadır.


  • NT-800  (13.07.12 17:23:45) 
alakasız bir cevap olacak aslında, ama şunu söylemek istiyorum; tanımadığın kişilerle eve çıkma bence. zorunda olduğun için yazdın bu yazıyı muhtemelen zaten, ama not olarak bahsettiğin bütün afedersin "dalyaraklıklar" yaşanmaya tekrardan müsait. arkadaşım ev arkadaşı evden çıkarken "1 koli müzik cdsi arşivi"ni çaldırtmış o çıkan elemana, daha da görememiş aynı okul olmasına rağmen. senin durumun daha da uçuk gördüğüm kadarıyla, herhangi bir insan olabilir.

yani tl;dr: tanıdık birini bul. hatta bence maaşın/gelirin falan yetiyorsa tek yaşa masraflardan kısıp. uğraşmaya değmez bence.
  • paegan mushroom  (19.07.12 03:16:37) 
Ben son ev arkadaşını "uğurladım" ve artık almıyorum ev arkadaşı filan. Allah kolaylık versin size, yalnız kesinlikle depozite alın, ben o şekilde maddi hasarsız atlatmıştım olayı.


  • beholderrulez  (19.07.12 09:20:35) 
Şimdi hiddetle sert- geyik yazılardan kendine kısmen güvenenler ağır yerleri pay çıkarıyor. Bu aşamalardan geçen de hak verip kişisel tavır - karaktere dair ip ucu olarak görüyor. Üzgünüm herşey o kadar çetin ki çoğu kişi sosyal hayat, sağlık hiçe sayıp canını dişine takıp ayakta durmaya çalışırken, yarı kira vs her yaşam standardını beklememek gerek, en basit olanca çabamla ben de. Bizim zamanında yanına yerleşebileceğimiz kişileri bulmak şuanki gibi koly değildi.

@paegan mushroom dediğin gibi vinly- cd- dvd hacda, hacılanma şirinliğinden kasıtlı çalmaya arşiv kan ağlıyor. Gerçi kızlarda bu gibi sanat dallarını sahiplenme olayı olmuyor olsa da saygı duyuyor. Maddi şeylere göz koyma, kıskançlık vs. gibi aşağılık duygular eğitimsiz ve ayak takımında bulunan arabeskler tabi ki karşıya çok saçma gelebilir, ilgi istediğini belirten ilkel davranışlı kişiliği gelişmeyen kişi kendini karşıdaki yerine koyamaz. Ama ne olacak; o herşeyin en iyisini hak edecek, onun niçin olmasın vs, mırın kırın böyle hayat geçmez.

Sorumluluk bilinci gelişmemiş kişiler daha yoruyor, elinde sigarayla uyuyuma- ocağı- ışığı açık unutabilme lüksünde, yangın çıkarma potansiyelli kişiler vs ikametgah ve herşey benim üzerimde, insan tabiki ikaz edecek ancak ikaza da darılarn, parayla ben dahil her şeyi satın aldığını zanneden tipler oluyor, insaniyet haketmeyesi durumdayken ailesine yaptığı tripleri çekme durumları en iyi ihtimalde, tabi ki tercih edilmez. Göz arkada kalmamalı tabi ki.

Kimse insan yemiyor ve daha tedbirli; kötü olaylar ve kişilere maruz kalmamak için yeri gelip zor durumda kalan yanımızı görmüyorlar @beholderrulez. Dediğin gibi belli bi depozito alacağım. Bir kere ev arkadaşı alıp bu durumların en azına dahi maruz kalan bir daha denemek istemiyor, aç kalırım daha iyi diyor bunu karşı taraf tuzları kuru nasılsa algılıyor. Çocuk oyuncağı gibi ödemelere yetişemeyip maddi-manevi yük olma + 1 ay girip çıkma olayıyla karşılaşmak istemiyorum gayet tabii.
  • NT-800  (19.07.12 14:10:04 ~ 14:40:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.