[]

bursa'dan iş teklifi aldım

Sevgili Bursalı arkadaşlar, ankara'da yaşıyorum Bursa'dan bir yazılım firmasından iş teklifi aldım (çekirge) hafta içi kendileriyle görüşmeye gideceğim şartlarda anlaşırsak uzun bir süre ilinizde misafir olmaya kararlıyım.

Bursa'da sosyal hayat nasıldır, ev tutacak olsam keyifli semtler nerelerdir nereleri tavsiye eder veya etmezsiniz.

pubların olduğu bir yerleşke var mıdır? kısaca geleyim mi?

 
bursa ankaradan daha bile eğlencelidir bence. ayrıca istanbula da daha yakın, canın sıkılırsa gidip gezip gelirsin bile 3 saatlik yol sonuçta..

bursada sosyal hayat iyi, çevren de olursa sıkılmazsın yol sıkıntısı da pek çekmezsin. çekirge de bursanın en güzel yerlerinden biri zaten.

fatih sultan mehmet bulvarı civarı özellikle akşamları çok eğlenceli oluyor, tüm gençlik orda artık.. oralardan ev buldun mu zaten hiç sıkılmazsın kısa sürede de arkadaş çevresi yaparsın zaten. ben olsam koşa koşa giderdim :)

tabi işine de bağlı. daha iyi bir işse zaten hiç durma. eşdeğer bir işse de kesinlikle değerlendir bursayı derim.
  • in vino veritas  (17.05.12 16:01:05) 
Konuyu direk favorilere ekledim, ÖYP'de Bursa yakalarsam acımamayı düşünüyorum zira :)

Bursa'daki sosyal hayattan haberim yok ama şöyle bir bilgi vereyim. Hızlı tren hatları -ki 2013'te bitmesi planlanıyor- tamamlandığında Ankara-Bursa ve İstanbul-Bursa arası 2 saate inecek. Git gel durumları da kolay olur yani.
  • terelelli  (17.05.12 16:14:00) 
gel gel bursa güzeldir. memleketimdir diye demiyorum ama hayat burda ankara'dan daha güzel. çekirge'de bir ev tutarsın ohh mis. iş iyiyse kaçırma derim.


  • kakao  (17.05.12 16:16:34) 
yaşanabilir bir yer olduğunu düşünüyorum, kalmadım ama gezmek için gitmiştim hiç sıkılmadım.


  • lonelily  (17.05.12 16:35:11) 
sana benzer bir yapıda bende bursada iş yapıyor ve hafta içi bursada yaşıyorum. görükle diye bir semti var üniversitenin yakınında çok makul fiyatlara tam eşyalı daireler var.ilçenin nufusunun yarısından fazlası öğrenci kalan ise çalışan.
bursada çevre edinirsin sorun olmasa gerek ve evet yaşanır. ankaradan daha iyi şartlarda yaşanır. istanbula yakınlığı mudanya deniz güneş vs vs hep artı.bende ankaradan istanbula iş nedeniyle geçenlerdenim bu arada :)

  • nihavent  (17.05.12 17:01:24) 
Ankarayı bir gıdım seviyorsan (gıdım ne ki?) Bursaya gidince cennetemi gldim deme ihtimalin var.

Not: İstanbulda yaşıyorum, Ankarada yaşadım 3-4 ay ve sık sık Bursaya gidiyorum.
  • poseidon1  (17.05.12 17:10:04 ~ 17:12:30) 
ben Ankaralıyım İzmir'de yaşıyorum ama en sevdiğim şehir Bursa ;)
hatta geçen hafta da gezmeye gittim. yemyeşil bir şehir.
istanbul ankara ve izmir'in ortasında, bu yönüyle eskişehir gibi :)
pub dersen nilüfer'e taşınacaksın hocam fsm'de takılacaksın.

hiç düşünmeden ankara'dan ayrıl :) yolun açık olsun kuduz balik
(suzuki bursa yollarında:)
  • etkilenmekicinkotuarkadasariyorum  (17.05.12 23:25:21) 
Gel ama aşık olursun baştan söylemesi :) fsm bulvarına yürüme mesafesinde bir eve taşın yok pahalı gelirse çekirgede işyerine yakın bursa manzaralı bir ev tut. . Emlakçıyla uğraşma sahibinden bir sürü ev bulabilirsin.
Eşyalı evler için uçuk fiyatlar isteyebilirler, bit pazarından çok uygun eşyalar alabilirsin..
Ve aklına ne gelirse çekinmeden sorabilirsin..

sıcağı kötü demiş bir arkadaş, eğer çok sıcaklarsan çekirgeden 10km yukarı uludağ a doğru çıkınca üşüyüp geri dönebiliryorsun.
  • Absinthe75c  (26.05.12 14:33:58 ~ 21:47:56) 
çok kalabalık, gürültülü ve stresli bir şehir.

bursada yaşamadım. ziyaret için çok kez gittim. en son bir hafta önce oradaydım. yine aynı şeyleri düşündüm. çok kalabalık. çok fazla araç var. sıcağı kötü. her cinsten insan var. büyük bir şehir stresi, sıkıntısıyla. gerçi istanbul da çok farksız değil ya.

görüklüde yani köy denilen yerde evler ortalama 500lira kiraya sahip. bavulunu al git şeklindeler. güzelce dayanmış döşenmiş. çekirgeye uzak mı bilmiyorum. ama nüfsunun neredeyse tamamını gençlerin oluşturduğu bir yer.
  • dahinnotha  (26.05.12 14:41:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.