[]

insanlarla konuşmak geçinmek

hiç tanımadığım insanlarla cafede çay isterken sahafa gittiğimde tişört almaya gittiğimde satıcıyla neden sert konuşuyor muşum gibi algılanıyorum ?

ses tonum kalındır etkisi var mıdır ? gerçekten sinirli agresif biri miyim ? lisede bir hocam yılan gibi bakma bana bok çuvalı demişti bir etkisi var mıdır ?

nasıl böyle normal biri gibi görünebilirim ?

 
ses tonunun kalınlığıyla alakası olabilir gerçekten onun dışında kelimelerin önüne lütfen rica edebilir miyim gibi takılar ekleyerek bir nebze olsun yumuşatılabilir diye düşünüyorum. lisedeki hocan halt etmiş bence yılanlığı hak edecek bir şey yapmıştır o kesin :D


  • beni taniyan yok bu sehirde  (14.05.12 23:23:23) 
hocana lanet olası bir dublaj yapılmış olabilir.
istediğin gibi ol. normallik göreceli. çok rahatsız oluyorsan sakinleştirici müzikler vb. yolları deneyebilirsin ya da evde pratik yap ayna karşısında.

  • goks  (14.05.12 23:31:04) 
"sen" diye hitap ediyorsanız insanlara siz yerine genellikle, ondan da olabilir..


  • sopiro  (14.05.12 23:44:02) 
aynada çalış. ses tonunu anlamak için de kulaklarının arkasına iki defter koy yansıtıcı, fil kulağı gibi açık şekilde, sonra konuş.


  • kediebesi  (14.05.12 23:59:06) 
bu konuşma geçinme durumlarında gerçekten uyuz olduğum bir iki şey var. bunlardan birincisi konuşma esnasında insan gibi tane tane ne istediğimi söylediğim halde tam tersi bir şey önerilmesi, bir de zaten benim söylediğim bir şeyin yeni bir şeymiş gibi tekrar edilmesi. bunları söylememin sebebi yakın zamanda bu durumlara örnek iki konuşma esnasında farkında olmayarak sinirimi ne kadar belli etmişssem "bu kadar saldırgan olmana gerek yok" uyarısı aldım, oysa ne sinirliydim ne de öyle anlaşılabileceğimin farkındaydım. belki sizinki de o tip birşeydir.


  • irbat  (15.05.12 01:08:50) 
ses tonundan ziyade bünye ile alakalı.
sende benim gibi hoyratsin sertsin höt söt çekiyorsan ondandir ondan

biraz daha kibar olacan panpacim yapacak bisi yok azcikta siritcan
  • Bysb  (15.05.12 14:52:49 ~ 15:49:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.