[]

Antidepresan kullananlar ne hissediyorlar?

Antidepresanın yarattığı etkiyi merak ettim. Bir uyuşma mallaşma deniyor ama tam olarak nasıl bir şey? Mesela ben sarhoş olduğumda yüzüm kıpkırmızı oluyor ve aynadan kendime bakıp, yüzüme dokunduğumda yüzümü bir tabakaya kadar hissetmediğimi farkediyorum. kendimi tokatladığımda da normaldeki kadar bir acı hissetmiyorum. işte buna benzer bir açıklama yapsanız da anlasam antidepresan etkisini. bir de kullandığınız ilacın adını da yazarsanız sevinirim.




 
ben geçen sene kullandım. bok gibi bişey. devamlı uykun var uyuyamıyon. cinsel yönden de sıkıntı çıkıyo. kalkması gerektiğinde zor kalkıyo. uygunsuz zamanlarda sebepsiz yere şahlanıyo. kullanma la. prozac kullandıydım ben.


  • bones  (14.05.12 04:33:01) 
ismi lazım değil x li mx li bişey kullanmıştım. Pek de bir şey hissetmiyorlar desek yeridir. Biraz leyla böyle. Liseli aşık gibi. Dünya sikime minare götüme misali.. Dünya yansa umrunda değil. Nasıl tarif edeyim ki, hiçbir olay önemli değil senin için. Tınn... Kasımpaşa..


  • lazor  (14.05.12 04:37:56) 
@lazor zaten ben normalde öyle biriyim ama çok fazlaca düşüncelere dalarım. o da uçuyor mu?


  • army14  (14.05.12 04:48:53) 
hiç bir şey hissetmiyorsun, cinsellik sıfır


  • enchanteee  (14.05.12 08:52:56) 
Şu sıralarda Wellbutrin kullanıyorum. Bir ay kadar 150 mg kullandım, şimdi 300mg'a geçtim.

Bir olay yok, ilk kullandığın zamanlarda duygusal yoğunluk yaşıyorsun bir de zamansız uykun geliyor. Sonraları alışıyorsun ve hayatını düzene sokmaya başlıyorsun. Doktor 6 aylık bir süreç olduğunu söylemişti, ufak tefek gelişmeler görüyorum ben yine de kendimde.
  • Yahuda  (14.05.12 09:08:00) 
hangi grubu aldığınıza göre değişkenlik gösterir durum. antidepresan adı altında 1 tane etken madde yok. öyle bile olsa yine de kişiden kişiye değişiklik gösterirdi etkiler.. o yüzden bu veriler size çözüm olmayabilir belirtmek istedim. zaten bir ilacın prospektüsünde o ilacın yapabileceği, o güne kadar yaptığı tüm yan etkileri/beklenmeyen etkileri görebilirsiniz.


  • merena  (14.05.12 09:37:50) 
hayattan keyif aldığım nadir anları antidepresan kullanırken yaşadım diyebilirim. evet başta bir mallık, uyku hali olabiliyor ama 1-2 ay daha kullanmaya devam edersen beynindeki kimyasal dengesizlik bir şekilde düzeliyor. her ne kadar vücuttaki sorunların kimyasal maddelerle giderilmesine karşı çıkan bir olsam da antidepresan kullanırken ciddi anlamda düzelmiş olduğum gerçeğini inkar edemem.

bir de bırakınca çok kötü oluyorsun, uyuşturucuyu bırakmak gibi birşey diyebiliriz. "cold turkey" uygulamak gerekebiliyor.
  • saruwatari  (14.05.12 10:30:38) 
Prozac, Selectra (25, 50, 100 mg hepsini kullandım), Lustral (100 mg) farklı dönemlerde 6 yıllık süreçte hepsinden kullandım. Doğrusu kullanırken pek bir fark hissetmiyordum. Ara ara böyle olmadık şeylere gülme ve rahatlık olduğunu sonradan farkediyordum. Şahsen çok işe yaradıklarını düşünmedim.


  • loralynn  (14.05.12 10:46:55) 
hiçbirşey hissetmeme durumu yaşanmaması lazım sanki. hatalı tedavi olabilir. benim tedavim prozac, cymbalta, desyrel ve gyrex dörtlüsüyle başlamıştı. ilk başta ufak bir mallama olabiliyor evet (sürekli uykulu olma, hiçbişeyi siklememe vb.) ama ikinci ayda falan düzeliyor. ben de antidepresan kullanımına uyuz olan bir kişiydim ama şu an ilaç tedavisine daha erken başlamadığıma pişmanım. düzgün bir psikiyatrist bulun ve bir an önce hayatınızın normal akışına dönmesinin keyfini çıkarın.
cinsel problemlerde doz ayarlanması, alternatif ilaç kullanımı gibi düzenlemelerle üstesinden gelinebiliyor. dediğim gibi iyi bir doktor bulursanız en az yan etki ile en doğru ilaçları kullanır ve yaşamaya devam edersiniz.
p.s: wellbutrinin a.ına koyayım afedersin. hayatımda böyle bir baş ağrısı çekmemiştim. ama arkadaşın tedavisinde faydalı olmuş mesela.
  • redlinetheturk  (14.05.12 10:54:39) 
Ben şu anda cipram kullanıyorum başlayalı 8 gün oldu ilk gün ölüm gibiydi, çenem kilitlendi resmen, sürekli bir esneme ve uyuşukluk vardı, neredeyse yürüyen ölü gibiydim ertesi gün de aynı etkiyi gösterdi şu anda biraz azaldı bu etki ama sersemlik devam ediyor.


  • solo  (14.05.12 12:12:23) 
uzun süre cipralex kullandım, uzun süreli kullanımda ilk başlarda mide bulantısı, çene kasılması, uyku gibi sorunları oluyor ama bir süre sonra anksiyete sorunlarına kökten çözüm oluyor. endişe duygusunu ortadan kaldırıyor neredeyse, takmıyorsun sorunları, gerilmiyorsun ve hayatın daha kolay hale geliyor fakat şöyle bir sıkıntısı daha var, yaratıcılığını biraz törpülüyor insanın. çok düz düşünmeye başlıyorsun çünkü amacı bu zaten. ben yine de tavsiye ediyorum çünkü benim anksiyete ile ilişkim eksama, migren hatta ishal gibi ikincil rahatsızlıklara yol açacak seviyeye gelebiliyor bazen.


  • uckac  (14.05.12 12:55:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.