[]

fake resim kullanımnı şikayet etmeden önce ne yapsam?

kız arakdaşımın resmini bi hesapta ajans(mankenlik,hosteslik) sitesinde kendilerinde çalışıyormuş gibi adı,soy adı ismi ve resmi ile beraber sitelerine koymuşlar

ama kendisinin bununla uzaktan yakından alakası yok ve bu gece tamamen tesadüf eseri ben farkettim böyle bir sitede resminin olduğunu

şimdi bu hesapta ajansın elimde telefonu var yarın aramayı düşünüyorum nasıl bi yol izlemem gerekiyor yasal yaptırımı nedir? direk konuşmadan savcılığa falanmı şikayet etsem yada aradığımda ne desem yavsaklara(ne diyeceğimi bilemiyorum çünkü çok sinirli biriyimdir şu gibi durumlarda ne diyeceğimi hangi uslupla konuşacağımın muhasebesini pek yapamıyorum o yüzden soruyorum bunu)

ne yapsam bana bi yardımcı olsanya duyuru elim ayağım titredi gece gece sinirden çok tşk saygılar

eletriklerde kesildi sarjım bitmeden bunu gönderiyorum cvplarınızın önemi büyük tşk tekrar

 
ara konuş bence. sakin ol ve silmelerini teklif et. eğer silmiyoruz derlerse yine sakin ol ve savcılığa git.


  • army14  (14.05.12 03:16:41) 
ekran görüntülerini al. benzer tüm belgeleri topla.
sonra ne biliyim noterde onaylat. yani gerçekliği kesinleşsin.
hemen tazminat davalarında sağlam bir avukatla yüzde olarak anlaş. ve tazminat davasını daya. en az 100.000tl daya. ajansın büyüklüğüne göre daha fazla.
kaldırmalarını hemen isteme. tazminat hakkına falan halel gelmesin.
korkma daya tazminat davanı.
sonra ceza davası için istersen suç duyurusunda bulun, kişilik hakları vs diye.
bak sağlam çakal avukat çok bu işleri kovalayan. yüzde peşinde olan avukatlar var.
birisini bul. hemen dava aç. al paranı. ibret-i alem olsun ajans da. hakkettiği cezayı da alır.
korkma sakın dava açmaktan. asla korkma. bana özelden de yazabilirsin.
  • hergun takim elbise giyen uzun sacli  (14.05.12 03:21:40 ~ 03:25:18) 
(bkz: haklıyken haksız duruma düşmek)

bu yüzden dedim sakin olmasını. yoksa niye diyim ki :(
  • army14  (14.05.12 03:22:47) 
Ararsan da atar tutar yapma. Sinirli olduğunu belli et ama üstten üstten "asarım"lı "keserim"li konuşma. "Bu ne rezalet" çizgisinde olsun en fazla. Telefonda dayılanan adamı ben bile ciddiye almam. Asıp kesme işini yapabilecek misin gerçekten? Cidden adamların adreslerine dayanıp bağırıp çağırıp ortalığı dağıtabilecek misin? Birkaç tanesinin ağzını yüzünü dağıtabilecek misin? Yapabilecek olsan bile yapmayacaksındır büyük ihtimalle..

O yüzden biraz mutedil olmak gerek.

Ya da direkt kız arkadaşın da arayıp kalaylayabilir. Öyle olursa konu biraz daha "Kamil bizim çocuğa dayılanmışsın oğluum" çizgisinden uzaklaşıp samimi bir zemine oturur. Ama kızarkadaşının bu konuşmayı sağlıklı bir şekilde yürütüp sonuca ulaştırabileceğinden emin isen denemelisin bunu tabi.. :)

Geçmiş olsun, Allah sabır versin.
  • lazor  (14.05.12 03:56:11) 
ara konuş, sen bilmiyorsan konuşmayı bilen bi arkadaşın konuşsun. hatta yalan söylesin, avukatım, savcıyım falan desin. ben memlekette tedaş'ı arayıp savcıyım diyerek mahallenin bütün sokak lambalarını tamir ettirmiştim.


  • blackmail  (14.05.12 07:38:33) 
ben olsam ekran görüntülerini alır sonra bir avukatla konuşur bu işi paraya dönüştürmeye çalışırım
çok büyük bi para gelmez heralde ama o parayla çok sağlam tatiller yapılabilir gönlünüzce :))

hemen arayıp kaldrımalarını istemeyin
stratejik düşünün
  • inspectorjavert  (14.05.12 11:14:52) 
önce bir ara konuş. büyük ihtimalle kız arkadaşın daha önce başvurmuştur oraya, şimdi kızacaksın filan diye söyleyemiyordur. durumu onlardan da bir dinle ve kaldırmalarını yoksa savcılığa şikayette bulunacağını söyle. avukatım savcıyım filan deme, olmadığın bir yetkiye sahipmişsin gibi konuşmak suçtur.


  • bilan  (14.05.12 11:29:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.