[]

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde savunma

Hep merak etmişimdir, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde Türkiye'ye karşı açılan davalarda Türkiye'yi kim savunuyor? Kurumların kendi avukatları savunuyor desem yersiz olur çünkü bu davalar illa ki devletin üst kurumlarına karşı açılmıyorki, dsi'ye ya da belediye'ye karşı bile dava açabiliyorsunuz. her kurumun da yüksek nitelikli avukatlara sahip olduğunu düşünmüyorum. ikincil olarak, tazminatı kim ödüyor? hazine mi yoksa kurum mu? Kurum ödüyorsa o kurumun vay haline. hem avukat tut, hem kendini savun, hem de binlerce lira tazminat öde. O kurum batar resmen. Muhakkak ki mantıklı bir düzeni vardır ama nasıl?




 
Eskiden mantıklı bir düzeni mevcuttu ancak şimdi mantıklı bir düzene ihtiyaçları dahi yok. Çünkü neredeyse bütün davalar reddediliyor (Sansasyonel olanlar hariç). Mahkeme Türkiye'den gelen davaları sanki bir Türk mahkemesiymiş gibi ele alıyor. Çoğu reddediliyor. Gerekçe kısmı da aynen Türk mahkemelerinde ki gibi kısa bir cümleyle geçiştiriliyor.

Türkiyeden gelen başvurularda inanılmaz bir yoğunluk var. Ve maalesef mahkeme söz konusu yoğunluğu çoğu davayı önemsemeyerek ve reddederek gideriyor.

Türkiye'nin tazminata mahkum olması durumunda hazine öder diye biliyorum.
  • saruwatari  (11.05.12 16:18:58) 
AİHM'de açılan davalar kurumlara karşı değil, devlete karşı açılır. Dolayısıyla devlet kendisini savunmak için avukat tutar. Tazminatlar da hazineden ödenir.


  • microfiction  (11.05.12 16:26:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.