[]

Windows'tan anlayanlar beri gelsin.

önce ne bok yediğimi anlatayım ondan sonra sorunumu.
sistemimde iki harddisk var harddiskin birine xp yüklü geçen gün bu xp bir problem çıkardı ne yaptım ettim gideremedim. bende diğer harddiske format atmadan (içinde başka video dosyalarım falan vardı)vista ultimate i kurmaya çalıştım, kurarken hata verdi bende devam etmedim, makinayı bir daha başlattım xp cd sini taktım makinaya xp kurdum. gayet güzel çalışıyordum. yalnız bu gün makinadaki dosyalarımı düzenlerken birşey farkettim. bazı dosyalar çift görünüyordu. bende bunlar nerelerde çift görünüyor diye baktım. aynı dosyalar hem Document And Settings klasöründe hemde Users klasörünün içinde. ayrıca Cnin içinde hem Windows klasörü var (bu Vistanın oluşturduğu klasör) hemde Windows.0 klasörü var(buda xp nin oluşturduğu klasör) ismi windows olan klasör silinmiyor. Users klasörünün içeriği Document And Settings klasörünün içeriğiyle tamamen aynı, users klasörünün içinde kullanıcıadı\desktop\ tan birşey sildiğim zaman masaüstümden de gidiyor. Document And Settings ve Users Klasörünün içeriği tamamen senkronize bir şekilde gidiyor.
açıkça söylemek gerekirse ben bu işten bi bok anlamadım. sistemin ayarlarınıda yapmışım, güncellemelerde full. bir daha format atmak istemiyorum ama başka çare yok gibi. varmı bir fikriniz.


 
format atmamışsın, iki kere xp yüklemişsin sanırım. format atarken yüklemeden önce disk'i silmelisin, uzun ve kısa diye 2 seçenek gelecek, uzun sürer'i seç. ondan sonrada yükleme aşaması gelsin.


  • thefirstfbli  (22.09.08 01:45:03) 
format atmamam lazımdı zaten içinde dosyalar olduğu için. iki kere xp değilde iki kere windows yükledim (bi vista bi xp, vista yarıda kalmıştı)


  • vincenzo  (22.09.08 01:49:57) 
Formatsız bir çözüm çıkmaz ise:
"Acronis Disk Director Suite" gibi bir program ile disk bölümlendirmeni ve gerekli dosyaları orada yedeklemeni öneririm. Sonra İşletim sistemi olan kısmı gönül rahatlığı ile formatlarsın.

  • late viper  (22.09.08 01:58:15) 
c sürücüsündeki dosyaları başka yere taşıyıp format atmalı, öyle kurmalısın. öyle üzerine kurma durumlarında tuhaf sorunlar olması olası.


  • kurukafa  (22.09.08 02:04:03) 
vistanın oluşturduğu users klasörü symlink gibi bir şey, xp uyumlu programlar documents and setting aradığından öyle bir kısayol gibi bir şey oluşuyor. yani veriler senkron yani tek. bi dert çıkarmasa gerek.. amma velakin, bence nahoş bi durum bu, benzer bi durum benim de başıma geldi, öyle yaptım böyle yaptım sonunda sinir oldum yedekleyip temiz kurdum. windows klasörünü tam silemezsin ama parça parça silebilirsin sanırım. bazı dosyalar kalacaktır. bir de bazı tembel yazılımcılar klasör adreslerini hard-code ediyorlar sisteme bakmadan c:\windows diye çakıyor adam o dert yaratabilir küçük çaplı programlarda.


  • talemon  (22.09.08 10:16:48) 
@talemon veriler senkron ama çift. yani masa üstüne 500mbyte lık bir film kopyaladığımda C: nin içerisinde 1Gbyte lık yer gidiyor. sadece masa üstünde oluyor


  • vincenzo  (22.09.08 12:26:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.