[]

Psikolog/psikiatrist ücretleri neden pahalı?

selam duyuru ahalisi,

www.eksiduyuru.com
dün böyle bir duyuru açmıştım. duyurudan kalmadım ve birçok yerle de görüştüm. fiyatlar oldukça pahalı geldi. daha doğrusu fiyat istendi(durumumu anlattığımda) söylediğim de ise gülündü genelde.

nedir yani yaşadığımız, coğrafyası güzel ülkede fiyatların böyle olması normal mi? devlet hastanesine gitsen 15 dk anca bakıyor. ona da ilaç yazıyor sana yolluyor. kafan güzel geziyorsun hiç bir bokun değişmediğini görüyorsun. hatta hayattan kopuk biçimde daha da yalnızlaşıyorsun. eğer biz kapitalist ülke isek neden zengin değiliz ve bu paralara mecbur bırakılıyoruz. yok sosyalist isek neden devlet bu imkanları sağlamıyor?

"devlet olarak önceliğimiz fiziksel yaralanmalara, tanı ve tedavi işlerine önem veriyoruz." tamam da hekim bey, bana söylermisiniz o zaman psikolog/psikiatrist neden bu kadar pahalı?

parası olmayan sedyede olmasa da evinde ölmeye mahkum mu? buna özel muayenehanesi olan psikolog/psikiatristler ne diyor? e bizim hindistan'dan ne farkımız var. kast sistemi gibi. baba fakirse çocuğu 25 ine kadar fakirse e nerede sağlıklı nesiller? memleketin yarısı kahrından ölecek? kim tedavi edecek? niye bu kadar pahalı lan? kim belirliyor bu ücretleri? isyanım var arkadaş, psikolog/psikiatristlerin fiyatlarının belirlendiği bir odamı var. oraya serzenişte bulunayım. nedir be abi? paraya doyumsuzluk mu bunun adı.

eğer sizde bu konunun mahduru yada muhalifiyseniz tartışmak istiyorum.

 
Bir çok noktada katılıyorum size heleki işsizlik gibi yaygın depresyona yol açan bir durum varken bu tip destek alabilmek utopik oluyor.
Ama yıllarca okuyup bu eğitim yatırımının karşılığını beklemelerine de hak veriyorum içten içe yine de gerçek anlamda pahalı bir iş sanki zenginlerin dert ortaklığını yapıyorlar gibi bir durum oluyor sonuçta.
Bir dönem istanbul belediyesi aile ve kadın sağlığı merkezlerinde bedava psikolojik destek hizmeti varmişti hala devam ediyor mu bilmiyorum ama gerçekten güzel bir düşünceydi fena uygulanmadı da yani yapılabilirliği de varmış aslında.
  • lunedor  (08.05.12 01:00:05) 
@lunedor, size şu konuda hak vermiyorum. yıllarca okuyup emeğinin karşılığı olayını. kim bu ülkede emeğinin karşılığını aldığını söyleyebilir ki? fazlasını yada eksiğini kazanıyor.

@want2die, o da var hatta yıllardan beri var. ötesinde de olucak. onlarda isyan ediyor sömürülüyor. neden bu sistem? iş siyasete giricek ama ülkenin yarısı oy veriyor iyi yapıyor kötü yapıyor tartışılır fakat kimse neden ses etmiyor. etse de neden boşta kalıyor. cevabım bağlantısız oldu ama çok şerefsiz bir ülkeyiz. herkeste suç var.
  • qari  (08.05.12 01:12:04) 
@qari o benim değil meslek sahiplerinin savunusu yanlış bulmuyorum ben sadece yani böyle bir imkanları var ve kullanıyorlar, dişçilik vs de aynı durum söz konusu. ayrıca eşitsizliği aşağıya eşitlemekte çok mantıklı olmayabilir aslında belki esas soru şu; sağlık güvencesinin yetersizliği veya bu yetersizlikte mahkum olduğumuz özel kliniklerin parasını karşılayamayacak kazançlarımız.


  • lunedor  (08.05.12 01:16:16) 
@lunedor, ya aç gezip sağlıklı olacaksın(nasıl bir ikilemse artık) ya da karnın doyacak ama sağlıksız yaşayacaksın.

yine de teşekkürler cevap yolladığınız için. sakinleşebildim biraz.
  • qari  (08.05.12 01:22:53) 
90li yillarda psikoljik danisma hizmeti veren ucretsiz yerler vardi. hala var mi bilmiyorum.


  • curt  (08.05.12 01:41:56) 
öncelikle psikiyatrik müdahele gerektiren hastalıkları ayrı konumlandırarak bunları yazdığımı ön not olarak düşeyim ve sonra çok tepki çekecek olsa da şunları yazayım:

pahalılar çünkü aslında o bunalımların hiçbiri gerçekte yoklar.kapitalizmin ortaya çıkardığı bunalımları ancak kapitalist sistemin çözüm üretmeyen çözümü erteleyen kafa yapıcı ilaçları paklıyor. insanların kopan aile ilişkilerinin yerini doktora iç dökmeler alıyor veya terapi görmek modern çağın gerektirdiği bir şey olunca talep artıyor. doktorlar zaten ful çalışıyor.

hepsi manevi boşluktan faydalanma kumpası bunların. çözümü de var aslında ama söyleyince yaftalanıyorsunuz. o yüzden burada bitireyim.. :/
  • cinna monster  (08.05.12 03:19:55) 
psikoloji her zaman şımarıklıktan bozulmaz. gerçekten kötü durumda olabilir insan. işsizlik, parasızlık insanı hayattan zevk almayacak hale getirmiş ve bunu tartışabileceği, onu rahatlatacak aile bireylerine sahip olmayabilir bir insan. zaten parasızlıkla boğuşan biri bulur buluşturur ayda 2 kere psikiyatriste gitmek 400 tl'ye patlar. insan daha da depresif olur bu şartlar altında.

bazı üniversitelerde psikoloji öğrencileri ücretsiz danışmanlık hizmeti verebiliyor. staj gibi. belki onlardan yardım alınabilir.

psikolojik hastalıklar için hala 'para fazla geliyor ondan saçmalıyor insanlar' yorumu yapılabilmesiyle alakalı biraz da bu durum. bu kafa yapısı değişmeli en başta..
  • merena  (08.05.12 10:44:34 ~ 10:45:22) 
yazdıklarınıza şukela butonu aradım resmen. devlet hastaneleri o kadar kötü ki gözlerinin önünde bileğinizi kesmediğiniz sürece sizi önemsemiyorlar. halbuki bahsedildiği gibi ülke olarak zaten çoğu insanın mutsuz olduğu bir ülkedeyiz. yıllarca okumuşlar emeklerinin karşılığı saçmalığına da katılmıyorum. psikoloji de 4 yıllık okul, her 4 yıl okuyan saatine o paraları istemiyor. çözümü ben de düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum...


  • su nanesi  (06.03.14 03:22:20) 
Psikologla psikiyatrist ayrımını da notlarınız arasına alınız pls.

Psikolog 4 yıl fen edebiyatta okur, psikiyatrist tıp eğitimi görür. Psikiyatristler ilaç yazar, psikologlar yazamaz. Psikoloğun yapabileceği en uç şey sizi dinlemek ve not almaktır.

Biline..
  • anonymice  (06.03.14 03:31:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.