[]

e-mail yönlendirmemsi

bilgi islemciler bilir diye umuyorum:

Bir adet uygulama gelistirecegim mesela.
A kisisi B'ye e-posta gonderecek. Bu e-posta mail-server uzerinde uyguladigimiz filtreye* takildiginda benim uygulamaya gönderilecek. Bu uygulama e-posta uzerinde 3-5 degisiklik yapip e-postayi mail-server'a geri dondurecek ve mail-server kendisi B'ye gondericek. Geri gondermesinin sebebi baska filtreler-uygulamalar olabilir ve de alici serveri "e bu soyledigi kisiden gelmiyor ki" deyip kabul etmeyebilir direk gonderirsek.
biraz mail anti-spam/antivirus gatewaylerine benziyor aslinda. Ama onlarin da tam olarak nasil calistigi hakkinda hic bir sey bulamadim.

Bu uygulamanin tipi ne olur? email router? email gateway? email proxy? email relay? nedir yani, ne diye arastirayim?
Sunucu ile bu uygulama arasinda iletisim hep SMTP mi olacak? normal SMTP'den ne farki olacak?
Kullanici ile sunucu arasinda authentication olacak illa ki. Bu durumda benim uygulamam nasil olacak da A kisisi adina mail gondertebilecek?

* Simdilik kullanacagim mail serverinin API'ni kullanarak uzerinde bir takim ayarlar yapabiliyor olacagim. Ama bu uygulamanin farkli bir bilgisayarda, farkli bir yerde calisacagini dusunursek tamamen ayri yapmak istiyorum.

 
cisco ve mcafee viruswall larına bir bak. Tam olarak ne yapmak istediğini anlamasamda söylediğin uygulamayı geliştirmenin düşündüğünden daha zor olacağını düşünüyorum. Binlerce filtre,algoritma,derecelendirme v.s üzerinden ayıklanarak mailler kişilere iletiliyor smtp gw ler üzerinden.


  • ned flanders  (07.05.12 19:18:52 ~ 19:19:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.