[]

İç Sesi Bastırmak

geçenlerde bir duyuruda görmüştüm iç sesinizi bastırmak için sürekli birşeylerle meşgul olun falan yazıyordu. bu insanın içindeki sesle başa çıkmanın yolu varmı. mesela aşırı derece yorgun değilsem beni geceleri uyutmuyor, sürekli ama sürekli içimden birşeyler geçiriyorum, hatalarımı, kusurlarımı falan onlar biter kendi kendime başka şeyler düşünürüm. ama sürekli düşünürüm yeterki yalnız kalmayayım. bazen delimiyim neyim diye düşünüyorum. mesela yatmadan önce bununla başa çıkmak için televizyon açık uyuyorum çok rahat ediyorum yada kitap okurken uykuya dalıyorum.
yapı itibariyle kafama takan bir insanım. birde düşünmeyi ve kendi içimde hayata dair tespitler yapmayı severim. zannedersem biraz da bunların etkisi var.
şimdi bunları yazarken önce içimden geçirerek yazıyorum ya, kafa karışık olduğu için paragrafın götü başı ayrı yere gidiyor. neyse uzatmayayım bu iç sesi bastırmanın bir yolu varmı. öyle bir olsun ki iç sesimle çok az muhatap olayım.
ulan delirmeye başladım herhalde.

 
iç sesi bastırmak değil de daha bir dinginleşip sağlıklı düşünmeyi sağlamak için meditasyonu öneriyorum. gece yatmadan meditasyon yaparsanız güzel uyursunuz mesela.

aslında meditasyonun amacı bu düşünce akışının dışına çıkmaktır. otomatiğe bağlanmışlıktan çıkmaktır.
  • mea maxima culpa  (20.09.08 00:42:13 ~ 00:48:35) 
ic sesin vicdaninla da cakisiyor mu mesela?


  • ermanen  (20.09.08 04:21:11) 
nefes alış verişinize odaklanın, nefes sesinizi dinleyin.


  • ravioli  (20.09.08 05:21:27) 
bana kalırsa, iç sesinizi bastırmaya gerek yok. onun yerine yazıya dökün. daha iyi gelebilir. günlük tutun mesela.


  • kucukkiz  (20.09.08 11:37:18) 
@ermanen yok vicdanımla çakışmıyor, günlük hayatta bu tür vicdanımla içsesimi çakıştıracak olaylar yaşamam zaten. çok çok nadir olur yaptığım bir hatadan dolayı vicdanımın sızlaması. (vicdansızlık yapmam yani :)

@kucukkiz aynı şeyler sizin kafanızın içinden geçse uykusuzluktan kafanızı duvara vururdunuz.
  • vincenzo  (20.09.08 13:05:31) 
insanın herşeyin nedenini sonucunu sorgulamasından kaynaklandığını düşünüyorum bu hiç durmak bilmeyen içseslerin. uzunca bir süre benzer şeyler yaşadım sanırım. kendini oyalamaya çalışmak bir yere kadar götürse de daha sakin bir ruh hali yaratmanın yollarını bulmak gerekli sanırım. bir süre sonra hep geçmişin hesaplaşmasını tespitini yada gelecekle ilgili planlar yapmaktan içinde bulunduğunuz anı kaçırdığınızı farkediyorsunuz. açıkçası ben çözümü daha kökten bir değişiklik yapmakta buldum hayatımda- ev,iş,şehir değişikliği gibi- yazı yazmak ne kadar dolu olsanız da düşünceleri doğru düzgün sıralamakta zorlandığınızdan mümkün olamıyor ne yazıkki. mantıklı yaşamaya çalışmak yerine gerçekten ne istediğinizi düşünün.


  • lilith.979  (20.09.08 14:52:55) 
ben ic sesi bastirmak yerine yonlendirmeyi seciyorum. sacma sapan benden bagimsiz konular uzerine analizler yapacagina, benim planladigim dogrultuya kanalize oluyor. benim planladigim dogrultu da uyumak olunca, kendisiyle iyi anlasiyoruz.


  • coldbound  (20.09.08 14:59:21) 
ne yalan söyleyeyim bu soruyu sormak için kafamda kuruyordum. benden önce davranmışsınız.
ben bir takıntıdan ya da korkudan kurtulmak için onun üzerine giden bir yapıya sahibim. içsesi de bu şekilde susturmaya çalıştım. ne varsa çıksın ortaya diye. sapına kadar dinledim yani.
sonuç olarak şimdi ne ailem, ne arkadaşım, ne de inancım var. içsesim ve ben kah birbirimizi yiyerek, kah sevişerek kendi başımıza yaşayıp gidiyoruz. (sanırım ben delirdim bile)
iç sesi bastırmak aslında çok kolay: sinemaya gidin, kitap okuyun, oyun oynayın, hobi falan bulun, evlenin, borç yapın, yourucu bir işte çalışın, sorumluluk altına girin vs. ama bunlar kısa vade de geçerli. bir zaman sonra yapılan şey her neyse, gene onun üzerine çıkar iç sesin sesi.
kelimeleri toparlayamıyorum. belki de iç ses gerekli bir şeydir. hani şu muhakeme olayları için. ama işi gücü bırakıp onu dinlerseniz sonunda gereksiz bir varlık olduğunuza kanaat getirmeniz gerekecek.
  • insanimsi  (20.09.08 15:43:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.