[]

Adobe Illustrator'de basit bir atraksiyon

Şimdi aşağıdaki linkte gösterilen metoda ihtiyacım var, bunu becerebilirsem (yani yöntemini öğrenirsem) epeyce terakki edeceğim.

img60.imageshack.us

bunu nasıl becerebiliriz? ya da eğer ki anlatması uzun sürecekse eğer, nebukadrezzar@gmail.com adresine mail ile illustrator dosyasını atabilen olursa,
şüphesiz ki kendisine minnetar kalacağım.

ek: linkteki resimde görülen bütün harfler harf, birer imaj değil. işte işe yarayacak olan kısmı, bunları Illustrator'ın ayrı ayrı tanıyor olması. Bunu After Effects'te kullanacağım ve orada yapmak 100 yıl alabilir, oysa Illustrator ile daha kolay olacak gibi.

 
ayato anlamış zaten nasıl yapıldığını:

Using Point Snap and Duplicate in Illustrator.
Create Character Sequence.
Image Size 2600x1950 pixels.
Rows 50:Columns 100.
Each Cell Size 26x39 pixels.
Copy and Paste to Photoshop.
  • sijwocaq  (17.09.08 00:57:39) 
bildigin text'i convert to outline yapip sonra da secmis oyle yaptigin icin clipboard'a direk smart object olarak kopyalayabilirsin.


  • chrome  (17.09.08 01:01:56) 
sorun şurada ki, ben hayatımda hiç illustrator kullanmadım, denedim ama olmadı.
bu yüzden hiçbir şekilde kafam basmadı bu durumu. ayrıca, ayato efendi'nin tutorial'ları çok acayip, 3 satırda işi bitiriyor. mübarek derrida sanki..

hülasa, ben beceremem..
daha illustrator'daki butonları bile bilmiyorum. ; ))

ama chrome'un dediğini deneyceğim, bakalım ne çıkacak.
  • gozupek  (17.09.08 01:08:53 ~ 01:09:41) 
livedocs.adobe.com

şöyle bir şey. denedim ve her bir harf bir obje halini aldı. buraya kadar süper. velakin, kutulara eşit gelmesini sağlayamıyorum, çünkü kutu yok. ; )
  • gozupek  (17.09.08 01:25:21) 
text i yaz veya yapıştır art board unda dursun. sonra sağ tuş tıkla convert to outline a tıkla fontu vektörele çevir. daha sonra vektörel olucaktır. karakterleri teker teker kullanmak istiyosan sağ tuş tıklayıp ungroup de. sonra istediğin şekilde kullan.

eğer bu text değilse image se herbişey ve vektörele çevirmen gerekyorsa trace i kullanman gerekir. istediğin gibi sonuç alman için ayarları biraz kurcalaman lazım. biraz uğraştırır ama yine vektörel olarak elde edersin.
  • la grande  (17.09.08 12:08:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.