[]

down sendromlu kardeşlerimizin çalıştığı kafe

beyler bayanlar, selam.

sanırım istanbul'da, şişli'de bir yerlerdeydi; çalışanları down sendromlu kardeşlerimizin olduğu bir kafe. ilk duyduğumda ve haberleri izlediğimde çok etkilenmiştim. Hem bu arkadaşlarımızın sosyal hayata katkıları, hem para kazanmaları hem de özgüvenleri için oldukça iyi bir haber olarak görmüştüm.

Şimdi diyorum ki, ben de böyle bir yer açayım, izmir'de, alsancak'ta. sadece bu kardeşlerimiz çalışsın. en nihayetinde ticari bir işletme, ama sosyal sorumluluk tarafı da kuvvetli olan bir yer olacak. çeşitli sosyal aktivitelerle de güçlendirilebilir.

Bunu yapabilir miyim? bunu yapmak için bir vakıf mı olmam gerekiyor? önümde herhangi bir engel var mıdır? Fikirler, fikirler.

 
engel olarak bence şu var bi de; sen bu insanları kırmadan üzmeden söz geçirebilecek/onları yönetebilecek misin? olayın en önemli yanı bu çünkü.


  • hope ender  (28.04.12 18:21:28) 
Reklamlar;

O mekan Mecidiyeköy'de, Profilo'nun biraz aşağısında.

Reklamlar bitti.
  • lazor  (28.04.12 18:38:32) 
Bu fikir zamanında Ankara'da denendi. Fazla uzun soluklu olmadı galiba. Eğer açmaya niyeliyseniz konuda uzman birini yanınıza alın. Çünkü onların ihtiyaçları uyarınca düzenlemeler yapılması gerekiyor. Ayrıca hala zihinsel engelin bulaşıcı olduğunu düşünüp korkup gitmeyip bir de üstüne perili evmiş gibi dedikodusunu yapacak kadar >½£#½#@'ların olduğu bir ülkede dayanabilecek kadar da maddi kaynak.

Ben psikoloğum ve zihinsel engel konusunda uzman sayılırım (5 yıldır i.b.b. özürlüler müdürlüğünde çalışmak) ama İstanbulda olduğum için size fazla yardım edemem. Ancak tüm sorularınızı memnuniyetle cevaplarım.
  • jesterdvine  (28.04.12 18:40:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.