[]

türkçe sesli kitaplar

ne saçmalıksa, sesli kitaplar sadece körler için üretiliyor. mesela milli kütüphaneden ya da kültür bakanlığından online sesli kitap indirmek istiyorsanız kör olduğunuzu faxla/mektupla ısbatlamanız lazım. ayrıca yüzlerce gönüllünün okuduğu 4000 kadar kitap internet ortamına bile girmiyor. ancak cd/kaset'e kaydedilip körlere yollanıyor. belki bir paylaşımcı kendi sitesine falan upload etmiştir diye google'u talan ettim. bulabildiklerim bunlar:
(kitapların bazılarının parçaları eksik, bazıları tamamen eksik. inceleyin işte. ben sağlamından 4 kitap indirdim.)
korler.bilkent.edu.tr
groups.google.com.tr
karakitap.net
www.forumkapsam.com (bu üyelik istiyor)

 
durum şöyle,
bir kitap yazdığınızda, o kitabın eser sahibi olarak bir takım mali ve manevi haklara da sahip olursunuz. Bu haklar telif hakkı olarak adlandırılır ve bir başkası, sizin izniniz olmadan bu kitabı çoğaltamaz, başka bir forma (örneğin audio format vs) aktaramaz. ancak Fikir ve Sanat Eserleri Kanununda, engelliler için yapılacak çoğaltmaların ve format değişikliğinin telif hakkı kapsamına girmeyeceği yazılı. Bu nedenle de, Milli Kütüphane'deki kitapları kullanabilmeniz için engelli olmanız gerekir.

Ama şu olur, bir yayınevi, kitabın audio formata çevrilmesi hakkını da yazardan satın alır, sonra o kitabı sesli kitap haline getirir parayla satarsa o zaman onu alabilmek için engelli olmanız gerekmez. Ama ücretsiz veriliyorsa engelli olmanız gerekir.
  • kahvegibi  (16.09.08 09:51:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.