[]

Askerlik ve Üniversite İlişkisi, Acil Yardım

Önce kısa bilgi vereyim, hatta bir arkadaş ekolünü de yedireyim işe.

Bir arkadaş okulda 7. senesini bitirdi ve 2 adet dersten başarısız vaziyette. Okul kendisine 2 sene daha bu derslerle ilgili sınav hakkı veriyor, lakin yönetmelik gereği de diyor ki: bu sınavlara girebilmek için harç yatırmalısın, fakat yatırdığın harç sana sadece sınavlara girme hakkı verir, öğrencilik haklarını kaybetmiş durumdasın.

bu arkadaş öğrenci işlerini arıyor, kendisine şu söyleniyor: harcını şimdi yatırsan da, derslerin dönemi olan ikinci dönem başında yatırsan da şu an askerlik problemin var, şehirlerarası yolculuk yapma, inzibatlara gözükme falan diyor.

bu arkadaş hayatı boyunca bir kere bile inzibatlarca çevrilmemiş olmasına rağmen murphy kanunlarının işleyişini bildiği için götü güzel güzel atıyor şu an.

sabitler: hocalarla konuşuldu, notları revize etmeye, dolayısıyla 2 dersin durumunun değişmesine ihtimal pek verilmiyor.

istenenler:

1- inzibat tutsa götürse ne olur, yakalandıktan 1 sene sonra askere alıyolarsa mesela problem değil, sonuç itibarıyle okul 9 ay sonra bitmiş olacak. o 1 sene sonra askere alınma olayı anca 4 senelik okuldan mezun olmuşları etkileyen bişey mi? yoksa her yoklaması yapılan 1 sene sonra mı askere alınır?

2- askerliği ertelemek için şu an yapılabilecek taktikler nelerdir? açıköğretime falan kaydolunabiliyor mu? nedir ne değildir?

3- inzibat çevirir mi?

bu duyuru biraz yukarılarda kalırsa bi arkadaş çok sevinecek. buyrun.

 
www.hukuki.net

inzibat, asker, polis vs. hiç biri çeviremez, tutuklayamaz özellikle jandarma ve inzibatların devri kapandı, linkdeki yazıları iyi okursa yardımcı olur.
  • akcelik  (15.09.08 18:13:44) 
herhangi bir taktiğe gerek yok.

azami öğrenim süresi sonunda 3 veya daha az dersten kalmış olanların askere sevkleri 4 yarı-yıllık ek süre boyunca ertelenir.

arkadaşın 4 sınıfta olduğunu ve varsayıyorum tabi. bu durumunu belgeleyen bir yazı ile askerlik şubesine giderek ilave süre alabilir.



ancak arkadaşının yaşı önemli.
  • uz  (15.09.08 20:23:14) 
25 yaşında, son sınıf öğrencisi, azami öğrenim süresi bitti, bıraktığı dersler son sınıf dersleri.


  • karapolisnas  (15.09.08 21:35:16) 
o halde durumu 4 dönem erteleme için uygun. öğrenci belgesi, transkript ne gerekiyorsa alıp bir an önce bir askerlik şubesine başvursun. yoksa şube azami öğrencilik süresi dolduğu için arama emri çıkartacaktır. gidecek, muayene olacak ve askerliği tecil edilecek. kanuni hakkı bu, o yüzden sıkıntı yapmasına gerek yok.


  • uz  (16.09.08 00:22:17) 
Sanırım yeni çıkan yasa ile 28 yaşına gelmiş erkekler öğrenim durumları ne olursa olsun askere alınacaklarmış.VE tabi @akçelik'in dediği gibi inzibat vs alp götüremiyor ve kelepçe vs de takılamıyor.


  • edip  (16.09.08 01:20:56) 
@uz yanlış yönlendiriyosun.azami öğrenim süresi üniversite de 7 yıldır.7 yıl sonunda şube tecil yapmaz.okul belgelerini yinede şubeye gönderir ama tecil olmaz.

azami öğrenim süresi doldu ise kesinlikle şubeye gitmesin.
ben ve benim durumumda olan bir kaç kişiydik.azami öğrenim süremiz dolmuştu.8inci senemizi okuduk bu sene.bi arkadaş askerlik şubesine gitti ben gitmedim bana sakın gitme
demişlerdi.arkadaşın işlemlerini direk yaptılar ve bu 2008 kasım ya da aralık celbine yazdılar.yazın mezun olursan diplomanı getir demişler.allahtan mezun oldu.olamasaydı uzun dönem gidecekti.
ben kaçtım bi sene de kaçak dolandım.şimdi mezun oldum paşa paşa diplomamı alıp başvurdum.
fikrimce şubeye falan gitmesin.kaçak da olsa okulunu bitirmeye çalışsın.
  • solipsist  (16.09.08 01:46:04 ~ 01:46:52) 
solipsist:
biraz geç bir yanıt olacak ama, yanlış yönlerdirmediğime eminim. bu gibi durumların bir çok değişik kuralı var,ben arkadaşın anlattığı duruma göre uygun olan durumu açıkladım. arkadaşınız birebir aynı koşulları taşımıyor olabilir, acemi bir memura denk gelmiş olabilir, böyle bir hakkı talep etmemiş olabilir...
benzer durumda iseniz boşuna kaçak gezmişsiniz.
  • uz  (29.09.08 02:06:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.