[]

Almanya'da okumanın Türkiye'deki denkliği

Bir arkadaşımın kardeşi Almanya'da 10. sınıfı okumuş ama sınıfta kalmış. Türkiye'ye kesin dönüş yapmaya karar verdiler. Almanca iyi eğitim veren bir yerde başlatmak istiyorlar çocuğu sanırım bu bir kolej olmak zorunda. Şimdi Türkiye'ye geldiklerinde çocuk lise kaçtan başlayacak. Yani mesela orada 10. sınıfa tekrar başlayıp Şubat'a kadar takılsalar buraya geldiklerinde Lise 2'nin ortasından başlayabilir mi?(Lise 2'yi sıfırdan okumak istemiyor da kereta Türkiye'de)

Neler dersiniz?


 
evet lise 2´den baslayabilir, devlet okulu olsaydi diyecektim müdürle görüsülecek falan filan ama kolej ise sorun cikmaz (cikarmazlar,herif sonucta o kadar para aliyo)


  • pembeli kiz  (15.09.08 19:25:55) 
devlet okulunda okul müdürü uğraştırır, kolej para alıyor halleder cevapları biraz dayanaksız olmuş. yurtdışında okuyan öğrenciler türkiyede ki okullara yerleştirilirken iki yöntem kullanılır. birincisi yabancı ülkedeki eğitim ateşeliğinin vermiş olduğu şu sınıfa denktir belgesi, ikincisi ise il milli eğitim müdürlüklerince yapılacak değerlendirme sonucu verilen denklik belgesi, her iki durumdada il milli eğitime dilekçe ve ilgili evraklar ile başvurulup kayıt yapılacak okula hitaben bir denklik belgesi alınması gerekir. yurtdışında olup direkt meb e bağlı olan az sayıda okul (kurum koduna sahip) vardır, bu okullardaki öğrenciler direk nakil olabilirler, sanırım sizin bahsettiğiniz böyle bir okul değil.


  • unfs  (16.09.08 01:00:29 ~ 01:03:28) 
Evet çok büyük ihtimalle kurum koduna sahip bir okul değil.


  • wahrsager  (16.09.08 10:43:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.