[]
Metrodaki oturaklarin karsilikli olmasi
Metrolarda oturaklar (oturma duzeni) genelde neden karsilikli? Diger toplu tasima araclarinda ise genelde arka arkaya oluyor...
teorim: metroda koltuklar çok fazla ve hızlı bir şekilde sahip değiştirdiğinden(diğer toplu taşıma araçlarına kıyasla), ikili ikili arka arkaya almak zor bu sefer diplere oturanların inmesi binmesi zor. inme-binme işlemi en hızlı şekilde olacak şekilde dizayn edilmişler bence. her koltuktan, başkasının ayağa kalkıp yol vermesine gerek bırakmadan kalkıp inebiliyorsun, veya binince oturabiliyorsun yani.
teklileri ise arka arkaya yaparsan daha fazla alana ihtiyacın var. o yüzden yanyana.
teklileri ise arka arkaya yaparsan daha fazla alana ihtiyacın var. o yüzden yanyana.
- kurukafa (15.09.08 02:43:35 ~ 02:44:29)
ayakta daha cok yolcu tasinabilsin diye de olabilir.
- atmacaged (15.09.08 08:37:32)
aynı trenin hem önünde hem arkasında makinist kabini olması, metro gittiği yoldan geri gelirken U dönüşü yapmaması, sadece makinistin ön taraftan arka tarafa geçip treni ilk gidiş yönünün tersine doğru kullanması nedeniyledir. A'dan B'ye giden metroda herkes düz otursa, aynı tren B'den A'ya giderken herks ters ters gider. insan gözünde canlandırınca çok komik oluyor.
bir de yan yan koymak çok yaygın.
bir de yan yan koymak çok yaygın.
- kibritsuyu (15.09.08 09:13:25)
metroların amacı yolcuyu kısa sürede gideceği yere ulaştırmaktır. kısa süreli bir araç olduklarından çok yolcu taşırlar. e onları da çiftli koltuklara oturtup, ayaktaki kişi sayısını az tutamayacağına göre, en pratiği bu şekilde olmuştur.
- deckard (15.09.08 09:23:06)
1