[]

Barcelona

sizce de barcelona'da bir güç azalması olmadı mı? yani tamam yine %70-80 arası topla oynama yapıyorlar ama sonuca götürmede bir eksiklik var sanki. sizce de böyle mi ve neden?

bence;

pep guardiola'nın saçmalıkları (cuenca, tello'ya gereğinden fazla görev vermesi, pique'yi anlamsız kesişleri)

yoksa sistemin içine fabregas mı etti?


not: real madrid fanatiğiyim :)

 
bencede oldu. messi'de de aynı şekilde bi düşüş söz konusu. hatta inanmazsın penaltı dakikasından önce söyledim messi'de düşüş olduğunu, penaltı oluncada atamaz dedim, atamadı. ama bunu kimse bilmiyo işte benden başka. ee kendi kendine mi söyledin amk derseniz, evt:)


  • blackmail  (25.04.12 00:35:26) 
Guardiola adam değil, takımın önùnü kesiyor solda ayhan oynamalı,

Edit : saçmalıyorum
  • drip nick i zaten kullanilmakta  (25.04.12 00:36:45) 
farkli turden oyuncusu sakat. villa oldugunda daha farkli bir takim huviyetinde oluyorlar. eskiden beri hep o turden bir oyuncusu oluyordu barcelona'nin. gerektiginde pas vermek yerine iki farkli sey yapip, arada karambol yaratacak veya golu koklayacak birisi. en olmadi sut atacak. bunlarin oyle boyle hepsini yapiyordu villa (kendisini pek sevmem aslen).

zamaninda thierry henry yapiyordu (yardir yardir kos), eto'o daha eskiye gidersen kluivert =) ah ulen. ronaldo var idi. stoickov. demem o ki hep bu torden bir oyuncusu oluyor barcelona'nin. bu sene o oyuncu sakat.
  • entrapmen  (25.04.12 00:36:47) 
alakası yok, her zamanki oyunlarını oynuyorlar, tek eksik son vuruşları iyi olan gerçek bir forvetin olmaması(villa)

bunu son chealse ve real madrid maçına dayanarak söylemek de hata olur,

tamamen kapanmış bir takıma karşı 2 gol atmış, penaltı kaçırmış(güç kaybettiği anlamına gelmez), direkten dönen topu var, cech'in kurtardığı birçok pozisyon var. sonuç olarak tek sorun topu kaleye sokmakta.

fabregas bence sisteme gayet uyum sağladı.

edit:

bir de sistem çöktü diyenlere, benzer bir 2010 inter maçından sonra 2011'de bütün kupaları aldığını da hatırlatırım.
  • ocanal  (25.04.12 00:40:16 ~ 00:44:32) 
Maçtan sonra Rıdvan Dilmen, eskiden takım savunması yaptıklarını şimdi ise çok ciddiyetsiz oynayıp yalnızca Messi'nin kişisel maharetlerine bel bağladıklarını söylüyordu.

Senede birkaç defa maç izlerim hepi topu ama galiba Messi de Barcelona da son 3-4 maçtır suskunmuş. Bu halde Rıdvan Dilmen haklı gibi, bilemedim.
  • dusunuyorumoyleysevurun  (25.04.12 00:45:33) 
Nasıl olsa atarız düşünceleri var, bu fazla güven sonucu bu skorlar var. Yoksa beter ediyorlar eksikleri olmalarına rağmen. Tam bir forvetin olmayışı ve gençleri denemelerinde de bunun etkisi var. Ayrıca takımlar gömülü oynuyor aralara kaçan oyuncular messi pedro vs. biraz daha etkisiz kalıyor aslında.


  • karpuzpeynirekmeksu  (25.04.12 00:59:13) 
bence tam tersi.. barca daha iyi bile oynuyor.. tek sorun alexis sanchez gibi 4-4luk kanat oyuncusu villa olmadigi icin forvette oynuyor.. kanatta da o yeni yetmeler oynuyor.. bu da son vurus sktisi.. Gs de de ayni sknti var. Baros olmayinca temiz gol vurusu gelmiyo


  • mustancu  (25.04.12 00:59:30) 
1.si villa nın eksikliği
2.si hocanın çok fazla deney yapması
3.sü oyuncuların eskisi kadar hareketli oynamamsı, gecen sene topsuz oyuncular sürekli hareket halindeyi bu sene bunu o kadar yapamıyorlar..
  • partizan  (25.04.12 01:02:42) 
alakası yok, evet gerçekten alakası yok, zaten villa'ya dikkat edildiğinde wf pozisyonunda oynadığı ve çoğunlukla aralara top atıp , orta açıp , uzaktan şutlar atabilen bir yapıda oynatıyor.Evet fabregas iyi bir oyuncu fakat sistemdeki yerine entegre olabilimiş değil bence.Gayet ön libero oynayabilen ve ataklara destek veren fabregası ofans oynatarak bence hata yapmakta :) ki zaten senin messi,villa,pedro,alexis gibi dünyanın en iyi aralara kaçan adamların varken ve gerisinde xavi,iniesta,thiago gibi dünyanın en iyi ara pasları atabilen oyuncuların varken fabregas ancak busquest'in yaptığını yapmalıdır.Fabregas'lı barca'nın ritmiğinde bir ayarsızlık çıkıyor bence, yakında hissedilecektir.


  • kozm  (25.04.12 01:06:46) 
villa'nın eksikliği guardiolayı ister istemez böyle deneysek hamleler yapmaya sevk etti.ve sonuç ortada.


  • muslimovic  (25.04.12 01:08:03) 
yukarida yazilanlari okudum. bence barca'nin yillardir bir sekilde calisan 4-6-0 sistemi cozuldu ve bu aksam itibariyle de coktu. kadrosu halen dunyanin en kaliteli sayili oyuncularindan kurulu fakat pas pas pas pas sistemi yapip futbolu katledersen karsi takim da defans defans defans defans sistemiyle sana rest ceker ve sonucta siringayi popona vurur boyle iste. hem de 10 kisiyle ve son dakikadaki olum vurusuyla.


  • barut  (25.04.12 01:12:00) 
Kaçan penaltı, direkten dönen şut, offside, ezici üstünlüğe sahip olmanın verdiği rahatlık, karşı tarafın 10 kişi kalması.


  • disfircasiyimben  (25.04.12 01:14:45 ~ 01:15:45) 
pep guardiola felt a disturbance in the force.


  • juusto  (25.04.12 01:25:47) 
Barcelona'nın forvet eksikliği ile beraber rakibe ve duruma göre taktik geliştirme sıkıntısı var bence. Guardiola Messi'ye çok güveniyor. Adam takımın yarı gollerini atmış bir o kadar da asist yapmış formsuz olunca Barcelona yan pas yapan bir takımdan fazlası olmuyor. Hayır insan ilk maçtan ders almaz mı? Ver topu Chelsea oynasın kendi kendisine açılsın. Sen de boş alan, arkaya top oyna.. O kadar şey deniyorsun bunu da dene. Cska - Trabzonspor maçında Cska topu bize vermişti ve 3-0 kazanmıştı. Ey gidi günler hehe..


  • oziloz  (25.04.12 01:42:54) 
Bana kalırsa hala çok güçlüler ama bir gerçek var; takım doydu kupalara.


  • istenmeyen_adam  (25.04.12 01:46:38) 
messi'nin kırmadığı rekor kalmadı hala balon diyorsunuz ya. abi trollüğün de bir adabı var yahu.

cevaba gelince: barcelona bu sene formsuz, pique'yi pedro'yu eskisinden az oynatıyor. sen 3 kulvarda yarışacaksın. senin ikinci bir forvetin yok yahu. böyle bir şey olabilir ya. david villa sakatlandı, yerine oynayacak bir tane adamın olmaz mı. klasik 4-3-3'ten falan vazgeçmesi. real madrid maçında kazma cristian tello'ya, chelsea maçında da bir diğer kazma isaac cuenca'ya fazlaca güvenmesi de sonu getiren etkenlerden bence. oynat pedro'yu, seydou keita'yı. mascherano'yu stoper oynatıyor ya. milito'yu, marquez'i, chigrinskiy'yi gönderdi takımda yedek stoper de kalmadı. kesinlikle barcelona'nın kadro genişliğine ihtiyacı var. koskoca barcelona diyorsun takımda yedek stoper ile yedek forvet yok. akıl alır gibi değil.
  • baldur2  (25.04.12 08:40:15) 
arkadaş adamlar her sene şampiyonlar ligini mi alacak. böyle bir takım var mı? her sene minimum yarı finale çıkıyolar yani. hangi takım yapıyo bunu. koskoca manu bile ne halde avrupada.

bu fantaziyi bırakın ak, hayatını futbola vermiş guardiola sizin bu düşündüğünüz şeyleri düşünmücek, yok villa fabregas bilmemne.

futbol böyle bi oyun. sürekli kazanmak yok. karşısındaki rakip boru değil öküz gibi hepsi milli futbolcular.
  • selimisik  (25.04.12 11:23:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.