[]

tez yazarken

hani bir makalenin bir bölümünü olduğu gibi geçirirken "asdfg" yaparız ya, hah işte bunu genelde o bölümü kendi cümlenizle yazmaya üşenirken mi yaparsınız yoksa farklı nedenleri var mı?

bir tek ben miyim bunu yapan la..


 
tam anlamadım "adfg" kısmını da.

"farelerin peynire karşı koyamadığı görülmüştür." diyelim. bunu tespit eden ilk biz olmadığımız için ilk keşfeden kimse ondan bahsederiz.
  • marido  (20.04.12 23:40:14 ~ 23:40:41) 
yani michael'ın yazdığı bir paragrafı diyelim hiçbir yerine dokunmadan tırnak(" ") içine alarak yazarken bunu ne amaçla yapıyorsunuz. onu soruyorum. yani kendi cümlelerinizle yazmaya üşendiğiniz/yazamadığınız için mi yoksa nedir yani.


  • condom kurşunu  (20.04.12 23:52:46) 
özgün bir tanım falan aktaracaksam kullanıyorum ben.


  • galadnikov  (20.04.12 23:56:24) 
Bu söyleyeceklerim kendi yorumum değil önce onu belirteyim.

Eğer direk alıntı yapacaksan, bunun altında ciddi bir nedenin olmalı, yani söyleyeceğin şey kelimesi kelimesine çok önemli olmalı ya da herhangi bir neden, ama üşenmek kesinlikle değil.

diğer türlü paraphrase denilen şeyi yapıyorsun, yani o cümleyi yorumlayıp yazına aktarıp daha sonra da referans gösteriyorsun.
  • juusto  (21.04.12 00:38:52) 
çoğunlukla biberbir kullanılması münasip olan tanımlar için kullanılır. Örnek:
Condom (2012), asdfg'yi "bir bilinmeyenin iki bilinmeyene dönüşmesi" olarak tanımlar.

Bir başka kullanımı, birisinin bir metninden uzunca bir kısmı almak içindir, o zate ayrı bir paragraf olarak verilir, sağdan soldan içeri daraltılır. Bunların haricinde yazmaya üşendin diye yapılmaz kesinlikle...
  • sui  (21.04.12 00:48:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.