[]

merak ettiğim bir şey

niye bazı insanlar internet tanıştıkları insanlara güveniyor yani gazetelerde falan örnek olarak internetetanıştığı kişiye kredi kartı şifrelerini veriyor ya da çocuklar internet aracılığıyla konuştuğu kişilerin kurbanı olabiliyor gerçekten nasıl güvenebiliyorlar




 
bence tamamen konuşulan kişiyle o soyut ortamda baş başa kalınmasından dolayı, normalde de 2 kişi baş başa kaldığında samimiyet hiç beklenmedik bir şekilde artıyor yani. ben de düşünüyordum bunu, bulabildiğim en mantıklı açıklama bu oldu.


  • alperen4  (12.09.08 23:40:24) 
sebep şu olabilir; hiç tanımadıgın birine nasıl olsa senin hayatından kimseyi tanımıyor diye sorunlarını dertlerini daha rahat anlatabilirsin. gerçek hayatta bu şekilde sizi dinleyen kimse yoksa ve o da aynı şekilde sizle dertleşiyorsa falan ne bilim bu şekilde güven duyulabilir karşıdakine. bence sebebi gerçek hayatta güvenebilecekleri arkadas eksikliği olabilir. sonucunda da tamamen iyi niyetle yaklaşan şahıs- yani karşısındakini de kendisi gibi sandığı için bu tür kötü olaylara karşılaşabiliyor ama unutmayalım ki mutlu sonla biten hikayeler de var bununla ilgili. internetten tanışıp evlenen insanların sayısı da azımsanmayacak kadar çok..


  • light beam  (12.09.08 23:43:23) 
internettekinin de sonuçta insan olduğundan olabilir.düşününce bir yerde tesadüfen tanıştığın biri gibi sonuçta sen nasıl internette geziyorsan o da gezen normal bi insan olabilir niye güvenmesin ki?ama kredi kartı numarasını ben arkadaşıma vermem ki internette tanıştığıma vereyim o biraz genel bi aptallık.ama insanlar her zaman birilerinin kurbanı oluyor ve normal olmayan insanlar her yerde var internetin bi suçu değil bu yani ;)


  • prodeq  (12.09.08 23:44:13) 
hayat'ta böyle değil mi zaten? güven önyargı ile oldukça alakalı bir kavramdır. tabii enayilikten ve cehaletten bahsetmiyorum.
gazetelere kaldıysak alın size haber:
www.kenthaber.com
www.stargazete.com
www.guncel-haber.comışan_araçlar_kaldırımda/
şimdi bu haberleri okuyup kaldırım da yürümeyelim mi?
birisi internet ortamında tanıştığı birisini dolandırdı ya da öldürdü diye koca bir sisteme güvensizlik edebilir miyiz?
  • insanimsi  (12.09.08 23:46:02) 
internet dışı bir ortamda tanıştığın birine neden güveniyorsan aynı sebeplerden.


  • kurukafa  (12.09.08 23:49:57) 
bilinmeyen, bilinenden her zaman daha ilgi çekicidir.


  • deckard  (13.09.08 01:49:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.