[]

Diş Teli Taktıktan sonra sorunlar dezavantajlar

Yaş 20 Arkadaşlar Diş teli Taktırmak istiyorum fakat Kafamda soru işaretleri var.
1-Tel ile yaşyan dişlerde çürüme olabilir mi (fırçalasak dahi)Nihayetinde dişler kökten oynuyor tellerin çürütme etkisi vs.nedir.zaten 4 diş çekilecekmiş geriye kaç tane kaldı onları da götürmeyelim.
2-Diş etlerinde kopmalar ve buna bağlı komplikasyonlar nedir
3-bir senelik bir tedavi deniliyor ama bakıyorum 7 sene kullanan var. Çoğunluk 3 sene diyor:)
4-Teller çıkarıldıktan sonra dişlerin eski yerlerine göç etme durumu da var.
Deneyimi olan yakını olan bilgisi olan varsa beni bir aydınlatın lütfen:)

 
Soru/endişelerinle ilgili cevabım kısa, kesin ve net olacak: hepsi birer vehimden ibaret, kulaktan dolma safsata. asla endişelenmeden bir ortodontiste başvur en kısa zamanda. zaten o seni aydınlatacak, rahatlatacaktır.


  • no  (19.04.12 17:08:42) 
3- doktorunun dediğine güven. 2 ay takan da var ona bakılırsa. inceler çene yapını dişlerini şu kadar ayda hallederiz der.

4- o yüzden ağızlık veriyorlar. ben takmadım onu 2 yıl takmam lazımdı, sadece teki biraz arkaya kaydı. ama bazılarının hiç ihtiyacı olmuyor buna, bazıları ise eski haline geliyor ağızlığı takmayınca. o da değişebilir bünyeden bünyeye.

edit: takılan bir şey olursa çekinme mesaj kutumu renklendir.
  • zaraeta  (19.04.12 17:09:46 ~ 18:13:49) 
Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için:)


  • Nadas  (19.04.12 17:46:11) 
telli biri olarak şöyle cevaplayabilirim:
1) eğer dişlerine iyi bakarsan çütüme falan olmaz!Ama normal (günde 3 kere fırçalama) halinden en az 3 kat daha özen göstereceksin dişlerine. Bir şey yer yemez hemen fırçalayacaksın, asitleri şeyleri oldukça azaltacaksın, bira bile içmek istediğinde pipetle içeceksin. Elbette sararmalar lekeler oluyor, ama tel çıktıktan sonra dişler temizlenince hişçbir şey kalmıyor.
2) bne hiç tel takan ve diş etlerinde komplikasyon olan kişi duymadım. Ha önceden dişeti hastalığı vardır vs onu bilemem.Ama dişlerine ve diş etlerine gereken özeni gösterdiğin sürece bir sorun olmaz
3) Doktorun ne söylüyorsa o! herkesin yapısı, diş bozukluğu durumu, iyileşme süreci farklıdır.
4) teller çıktıktan sonra evet oynuyor diyorlar. sabitleyici takacaksın. Bazıları ihtiyaç duyar bazıları duymaz, orada da doktoruna güvenmen gerek. tak diyorsa tak, gerek yok derse takmazsın.
  • wendyangelamoiradarling  (19.04.12 18:22:37) 
4- tellerim çıkarıldıktan sonra ortodontistim damağı sadece yatarken tak geriye dönmemesi için dedi. ben gece gündüz takmama rağmen bozulmalar oldu. ama kardeşim telleri çıkarıldıktan sonra damağı hiç takmadı, hiçbir bozulma da olmadı pijde. bu kişiden kişiye göre değişebilen bir şey.


  • black sabahat  (19.04.12 18:30:29) 
1)İyi bakarsan bir şey olmaz.
2)Yok öyle bir şey.
3)Ben çok uzun süre taktım ama en başında doktorum zaten bu süreyi söylemişti.
4)Damaklı tel kullanıyorsun bir süre, pek fazla bozulmuyor. Ben takmadım azıcık kaydı dişlerim ama fark edilmiyor.
  • immortal  (19.04.12 20:04:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.