[]

İşsizlik ödeneği

10 ay çalışıp istifa ettikten sonra işsizlik ödeneği alabilirmiyim alan bilen gören varmıdır acaba ? nasıl bir yol izlenmelidir?




 
istifa ettiğiniz zaman işsizlik ödeneği alamıyorsunuz. ayrcaı şartları da şu şekilde:

Eğer işten çıkarıldığınız tarih içinde 3 yıl geriye dönük olarak 600 gün sigorta primi ödemişseniz 6 ay, 3 yıl geriye dönük 900 gün prim ödemişseniz 8 ay, 3 yıl geriye dönük 1080 gün prim ödemişseniz 10 ay işsizlik maaşından faydalanabiliyorsunuz. Alacağınız ücret ise son 120 günün brüt ücretinin yüzde 40′ı kadar işsizlik maaşı almaya hak kazanıyorsunuz.
  • ben smyrna  (17.04.12 14:01:33) 
@ben smyrna,

"son 120 günün brüt ücretinin %40'ı" derken, 120 günkü ortalama brüt ücret değil mi? atıyorum ayda brüt 3000 liraya çalışıyorsak günde 40 lira gibi??

tam matematiği nasıl onun?
  • hope ender  (17.04.12 14:04:43) 
Son 3 yıl için 700 gün prim ödemesi oldu fakat istifa ettiğim için de sanki almam lazımmış gibi geliyor.Şirket şartları kötüyse istifa edilebiliyor sonuç olarak değil mi ?
@hope ender sanırım o %40 3000tl ise 120 günün aylık ortalaması..aylık 1200tl alınması gerekiyor matematiğim yanıltmıyorsa.ve günlük40tl oluyor evet

  • seindfeld  (17.04.12 14:14:56) 
istifa ettiğinizde size orada kamçı vuruyor olsalar, istifa ettiğiniz için alamazsınız maaşı. sadece istifa eder etmez işe iade davası açarsanız ve kazanırsanız ve bunu iş mahkemesine istifa ettim ama zorladılar diye ikna ederseniz "istifa" olarak görünür ve maaş almaya hak kazanırsınız.


  • ben smyrna  (18.04.12 14:47:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.