[]

arabayı kiraya vermek

araba kiralama firmalarına, kendi arabamızı kiralayınca.
1) yasal sorumluluğumuz ne oluyor? (örn: trafik kazasına karışması, adli olaylara karışması) herhangi bir yasa veya sözleşme modeli var mı bu işler için?
2) getirisi nedir? aylık 500 ytl alınır diyenler var ama, hangi araba için nedir durum?
3) bakımı, kaskosu vs. kime ait oluyor? getirisi götürüsüne denk mi?

 
benim tavsiyem şirkete kiraya vermek yerine direk kiracıyı kendin bulman arada komisyon vermezsin daha karlı çıkarsın
1) 2 taraf sözleşme imzalıyor bu sözleşmede bütün yasal yükümlülükler dikkate alınıyor.
2) talep daha çok ticari araçlarda doğal olarak onların getirisi daha fazla, binek araçlarda ise dizellerde talep var.fiyat işinde tam emin değilim ama araba 0 ise fiyatını 48 bölmek ortalama bir değer veriyor araba eski ise daha büyük rakamlara bölmek lazım.
3) bakım, kasko ve aracın vergileri aracın sahibine ait yenen trafik cezaları kullanıcıya
  • umberto  (05.09.08 20:47:06) 
bir tanıdık banka kredisiyle peugeot 207 aldı ve aylık 1.000 lira karşılığında nuh çimento'ya kiraladı (bir tanıdık vasıtasıyla). kiranın yarısıyla arabanın taksidini ödüyor, diğer yarısını yiyor.


  • insanimsi  (05.09.08 22:24:48) 
selamlar, bi ara merak edip ufak bi araştırma yapmıştım, şimdi tekrar bi göz attım ama aradığımı bulamadım. bu işlerle uğraşan adamın biri açıklamıştı epey ayrıntılı, pek akıl karı gözükmüyordu. neyse şimdi bi link buldum, istersen orda bi bakarsın, gerçi pek işe yarar bilgi yok :)

forum.donanimhaber.com
  • jr  (05.09.08 22:31:04) 
Yapmayın bence. Haşat ederler o arabayı. Kazandığınızdan çok amortismandan kaybedebilirsiniz.


  • 386 dx  (05.09.08 23:37:41) 
bu yaz dolaşmak için marmariste tanıdık bir rent a car'cıdan araba aldım. ford fiestaydı. arabanın gitmesi bile mucizeydi. hoş para mara vermedim ama kiralık arabaların sonu odur benim gözümde. bu yüzden arabasını seven kiraya filan vermesin. verecekse en fazla tanıdığına filan az daha ucuz en azından arabayı haşat etmeyecek birisi.


  • darknum  (06.09.08 00:05:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.