[]

Tıp Eğitimi

Selam,
Biri bana turkiye'de uzman doktor olabilmek icin gecilmesi gereken basamaklari (oss, tus, askerlik, mecburi hizmet..) ve yaklasik surelerini siralayabilir mi?

Bu olay yurtdisinda nasildir? Orda uzmanligini almis birisinin burda ekstradan bisey yapmasina gerek var midir?

 
öss de tıp kazanılır, 6 sene tıp eğitimi alınır, sonra tus sınavına girilir kazanırsa asistanlık yapar (ortalama 3-5 sene) ondan sonra uzman doktor olur. uzman doktor olmak için askerlik, mecburi hizmet yapmak zorunda değildir ama eğer yapmamışsa uzman olduktan sonra mecbur yapar..
yurtdışında da aşağı yukarı aynı ama zannımca uzmanlık sınavı bu kadar zor değil

  • big bang  (25.03.12 21:33:17) 
yurtdışından nereyi kast ettiğinize göre değişir
amerika için 4 sene undergraduate + 4 sene graduateten sonra mcat veya usmle'ye giriyorsunuz sonra asistanlığa başlıyorsunuz. türkiyeye geldiğinizde denklik almanız lazım.
türkiyede, mecburi hizmetinizi tamamlamadan diplomanızı alamıyorsunuz. yani, tıp fakültesini bitirdikten sonra üni bitirmiş sayılmıyorsunuz. aynısı uzmanlık için de geçerli. onun da mecburisini yapmadan uzmanlık belgeniz verilmiyor
  • la noix  (25.03.12 21:40:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.