[]

debit kart ile alışveriş

internetten debit kart ile alışveriş yapılabiliyor mu?
aynı kartın üstündeki numarayı son kullanma tarihini falan girsem kabul eder mi?

hep olmaz o iş dediler ama saçma geldi bana.

 
hep olmaz o işler.bazen olur.kabul eden yer var etmeyen yer var..hangi banka ?


  • isott  (02.09.08 00:26:02) 
garanti paracard
ayrıca neden kabul edilmiyor?aynı şey..

  • natnan  (02.09.08 01:33:55 ~ 01:44:06) 
garanti ise eger hesabına baglı sanal kredı kartı cıkartabılıyorsun.bu konu ile bir cok duyuru var burada.aynı kredi kartı numara falan verıyor sana.sen oraya para aktarıyosun.aktardıgın para kadar netten alısverıs yapıyorsun.internet bankacılıgına actır hesabını.oradan yaparsın.


  • isott  (02.09.08 02:59:47) 
debit kart ile alışveriş yapabilmeniz için; sitenin kartın ait olduğu bankanın database ine erişip kaç para var ne var, ne olmuş bakabilmesi gerekiyor ki olmuyor o iş.. olsa bile bahsi geçen banka kendi database ine erişim hakkı vermesi için belli bir ücret talep ediyor siteden bu da hem tüketicinin hem de hizmet sağlayıcının işine gelmiyor.. visa ve mastercard lar tek bir merkeze bağlı, hangi banka olursa olsun ulaşılabiliyor.. mesela anlaşmalı bankalar dışında bir debit kartını farklı bir bankanın atm sine sokarsanız para alamazsınız ama visa sokarsanız alırsınız.. vs. vs...


  • metox  (02.09.08 11:42:05) 
ha alışveriş yaparken farklı bankaların pos makinesinden nasıl geçiyor o zaman diye soracaksınız; satıcıya kaçıyor masraf.. o şekilde yani..


  • metox  (02.09.08 11:44:32) 
Maestro en kötüsü, pek az sitede geçiyor.
Visa Electron çoğu sitede geçiyor.
Visa Debit var bir de, Türkiye'de veriliyor mu emin değilim, kendisini visa kabul eden her sitede kullanabiliyorsunuz.
  • 386 dx  (02.09.08 15:05:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.