[]

Yüzyılın Fizik Deneyi

ya şu linkte de görüldüğü üzere: www.radikal.com.tr bir deney yapılmaktaymış. ne olur bunun sonucu? tüm bilinen fizik kuralları değişebilir diyorlar. acayip merak ettim 10 gün kaldı deneye..




 
(bkz: cern)


  • humin zararlisi  (01.09.08 20:19:40) 
(bkz: aramaya inanmak)

bu dokuman kafanizdaki butun sorulara yanit verecektir.

www.biltek.tubitak.gov.tr
  • egotm  (01.09.08 20:21:32) 
soruya cevap olmaz ama angels and demons'ta bahsedilen hadiseye benziyor bu sanırım. hatta cern'in de adı geçiyordu romanda. okumadıysan, bir oku.


  • tannhauser  (01.09.08 20:23:50) 
bilinen TÜM fizik kuralları değişmez, o iş öyle yürümüyor. öyle olsaydı okullarda hâlâ klasik mekanik öğretiliyor olmazdı, her problemi göreli sistemlerde çözüyor olurduk filan. ama çok önemli fizik kurallarının değişebileceği bir gerçek.

ayrıca dünya da yok olmaz, söylenenleri ciddiye almayın.
  • actionary  (01.09.08 20:42:44) 
hepsi medyanın abartması. bir astrofizik öğrencisi olarak gülüyorum bu haberlere. o deneyde karadelik oluşma olasılığı herhangi bir uzayda (yaşadığımız yer de olabilir) ve herhangi bir anda yanıbaşınızda karadelik oluşma olasılığından çok çok az daha yüksektir o kadar. öyle konuyu derinlemesine öğrenmeye üşenip, popüler bilim kitaplarından ve dergilerden öğrendiği bilgileri haber yapan gerzek editörlerin abartmasıdır. karadelik oluşması için maddenin akıl alamayacak hacme küçültülmesi gerekiyor (bir atom için bu değer yaklaşık 10^-30cm3 civarı bişeydi). bu değerlere erişildiğinde gerçek bir karadelik oluşur ve korkmaya başlamalıyız. ki bir maddeyi bu değere küçültebilecek bir güç varsa zaten en başta ondan korkmalıyız, deneyden değil.

ayrıca bildiğim kadarıyla deney bir nevi big bang simulasyonu olacak (gerçeği yapılmayacak yani) dolayısıyla ters giden bir şeyler olduğunda müdahale edilerek süreç durdurulabilecek.

bildiklerim bunlar. yanlışım olabilir, en nihayetinde kronik bir öğrenciyim, varsa hatam affola.
  • deckard  (01.09.08 20:47:04 ~ 20:52:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.