[]

Web tasarım ve grafik tasarımı için hangi programları veren kursa gideyim?

Arkadaşlar, aklımda çeşitli projeler var ve bunlar internet sitesi kurularak yapılacak iş modelleri, ben kendi projelerim için ve ticari amaçlı kaliteli ve sanatsal yönü olan a'dan z'ye web tasarımı yapabilmek için kursa gitmeyi düşünüyorum;
1-Öncelikle web tasarımla birlikte grafik tasarımıda içeren kurs programlarınamı gitmeliyim?
2-Web tasarımı ve grafik tasarımı olarak ayrı ayrı kurslaramı gitmeliyim?
3-Ve son olarak hangi programları içeren kurslara gitmeliyim?
4-Yukarıda ki kriterler ve önerileriniz doğrultusunda izmir'de hangi kursu önerirsiniz?Teşekkürler

 
hayalinde olan projeler hep tasarıma mı yönelik? bize yapmak istediğin projelerden genel hatlarıyla bahseder misin?


  • arafa  (15.03.12 21:23:44) 
Hayır tasarımla ilgisi yok, amacım kaliteli işlevsel sanatsal yönü olan, ticari hizmet amaçlı(alım satım değil)siteler tasarlamak, yenilikçi iş modelleri diyebileceğim iş modelleri amaç örnek vermek gerekirse; www.komisyonodemeden.com,ekşisözlük,itiraf.com gibi, katılımcıları olacak yani bu siteler reyting ve reklam verenlerden para kazandıracak siteler olacak.


  • sakman  (15.03.12 21:31:24 ~ 21:55:16) 
izmir'i bilmediğim için hedefe yönelik bir yönlendirmem olmayacak. ancak web sektörü onlarca farklı dinamikten oluşan bir sistem.. çok civcivli laflar söylüyor gibi anlaşılmak istemem ama örnek verdiğiniz siteyi inceleyecek olursak:
1- böyle bir site için öncelikle veritabanı bilmeniz gerekiyor. (mysql, access, mssql vs...)
2- bu verileri dinamik olarak sunmanız için bir web programlama dili bilmeniz gerekiyor. (php, asp, .net, java)
3- yukarıda sayılan iki yapıyı görselleştirmek için html, css ve javascript olmazsa olmaz.
4- siteyi tasarlamak istiyorum diyorsanız orta seviye photoshop bilgisi
5- tüm bunları webde birleştirip, başarılı olmak için site performans ve arama motoru optimizasyonları

ve bu uzar gider. üstelik siz "sanatsal" havası site olsun diyorsunuz. yani renk uyumundan, tipografisine, sitenin kullanıcı dostu olmasından, genel hatlarına kadar onlarca kriterin de hayalini kuruyorsunuz. amacım inanın moral bozmak değil. sadece tüm bunları yapabilmek büyük yetenek ve özveri istiyor. şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. kolay gelsin.
  • arafa  (15.03.12 21:56:16 ~ 21:57:19) 
Sayın arafa, aradığım ve önem verdiğim bilgide ki gerçeklik, onun dışında öngördüğünüz gibi düşünmedim düşünmemde sonuçta bu konuda bilgisi olan birisisiniz saygıyla karşılarım, işin boyutlarını çerçevesini anlamak için araştırıyorum ve bu konuda araştırmalarım sonucu yeterli bilgi done elde ettikten sonra başlayıp başlamamaya karar vereceğim, başlarsamda sonunu getiririm biliyorum. Önerileriniz doğrultusunda yeter seviyeye gelebilmek için; veritabanı,web programlama,html veya css javascript, photoshop kurslarına ayrı ayrı gitsem kendi işimi kendim görür konuma gelirmiyim?


  • sakman  (15.03.12 22:24:17 ~ 22:24:57) 
yıllar önce istanbul'a gelme amacı üniversite okumak yerine bilgisayar kursuna kaydolma derdi olan birisi olarak şunu söylerim. bilgeadam, edutime, c derneği vs... farklı zamanlarda bu kurslara giden birisi olarak mutlaka faydasını göreceksinizdir. bir şeyler öğrenmemeniz zaten imkansız. fakat biraz da kısmet meselesi.. çünkü her hoca bir değil. ben gittiğim kurslarda hoca seçip, öyle kaydolmuşumdur. buna rağmen zaman zaman istediğimi alamadım.

ayrıca sizin bilmek istediğiniz tüm bu meseleler aslında başlı başına uzmanlık gerektiren konular. ama öğrenilir mi? evet öğrenilir.. ama bu 1-2 senede olacak bir iş değil.

benim size tavsiyem sırasıyla şu olsun.
1 - html, css ve jquery'i iyi derecede öğrenin. bunlar ile haşır neşir olurken de ilk planda sizin işinizi görecek derecede photoshop çalışın..
not: örneğin eksiduyuru gibi bir site yapmak istiyorsanız çok fazla photoshop bilmenize de gerek yok.

2- veritabanı modelleme mantığını öğrenmeniz. başlangıç için mysql işinizi görecektir.

3- php öğrenin.

4- web aleminde trendleri takip edin. düşündüğünüz projeleri yapan ulusal-uluslararası siteler var mı? varsa, sizin getireceğiniz yenilikler nelerdir?

5- mobil uygulama geliştirecekseniz, iphone için objective c, android için java öğrenin.

umarım pes etmez, hayallerinizi gerçekleştirirsiniz.
  • arafa  (15.03.12 22:47:44) 
Arafa, izmir için seçeneklerim şunlar içeriklere bakıp bir değerlendirme yapmanı rica etsem;
1-www.iakademi.com
2-web.deu.edu.tr
3-www.globalkariyer.com.tr
4-bireysel.bilgeadam.com
  • sakman  (18.03.12 21:57:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.