[]

windows 8'i virtualbox'a kurabilen var mı?

setup başlamıyor bile hep mavi ekran veriyor bende.




 
şurada detaylıca anlatılmış: www.addictivetips.com

ama sanırım yazının başındaki not önemli. öncelikle bunu kontrol etmenizi tavsiye ederim.

"Before we begin, make sure your processor supports Virtualization Technology and is enabled. Windows 8 will not work if your processor does not support Virtualization Technology. Most processors support Virtualization Technology but the option is not enabled by default. You can enable Virtualization Technology option from the BIOS. Now let’s begin!"
  • demcan  (14.03.12 15:18:06) 
vt-x destekliyor işlemcim ve hem biosta hem de virtualbox'ta açık halde zaten. ama kurulmuyor bir türlü. yazıdaki diğer şeylere bakayım bi.


  • hmm peki  (14.03.12 15:26:17 ~ 15:28:43) 
ubuntu 12.10 üzerinde çalışan virtualbox'a sorunsuz kurdum. Normal Windows kurulumu gibi gitti.


  • promilius  (02.11.12 11:11:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.