[]

şiir ve merak

Az önce açılan duyuruya ve genişçe gözleme istinaden
Neden şiirlerle dalga geçme eğilimimiz var genel olarak? Tamam çok acemi yazılmış özellikle ergenlik dönemi şiirleri vs var ama yani sanki şiir sevmemek cool bir şeymiş gibi veya şiir sevmiyorum cıvık romantik değilim tavrı mevcut çokça sadece meraktan neden sizce?



 
cevabın soru içerisinde gizli esasında...

Ergenlerin heveslerinden dolayı bu hale düşüyor çoğu zaman.
  • alkolik imam  (04.03.12 00:33:11) 
ben taşak geçmedim. şiirseverim. bunu daha önce de çok tartışmışlığım var burada. cidden bir şiir yazdım paylaştım. yorumlar taşak geçmiştir orasını bilemem.


  • nedensizce  (04.03.12 00:33:20) 
belli bir şiiri beğenmemek, şiir sevmiyorum demek değildir


  • Demet  (04.03.12 00:34:00) 
çok nadir şiir beğeniyorum. herkesin yazma çabası da şiiri basitleştiriyor. önyargılı yaklaşıyorum. hatta yaklaşmamayı tercih ediyorum.


  • ben eksiktim  (04.03.12 00:34:24) 
şiiri beğemek beğenmemek değil yani her ortamda şiir seviyorum denildiğinde ki buna çok sağlam şairlerin ismini de ekleseniz hemen birileri mani tadında bir dalga malzamesi üretiyor belki biraz kompleks olduğu içindir malum anlamak için uğraşı isteyen şeyleri bırak ya o entel dantel işler diye atıyoruz bir kenara


  • lunedor  (04.03.12 00:40:37) 
birde kimi bunu sever

kağıt bir gemidir devrim
bütün gemiler
hurdaya çıksa da sonunda
taşıdığı özgürlük şiiriyle
batmadan yüzer nicedir
dünya sularinda..

kimi bunu

Elinde bir mavi umut.
Dolanır kendi ovasında.
Dolanır Bir göz. Bir yürek.
Varmak daha ne kadar uzakta.
  • yol  (04.03.12 00:41:28) 
ben de dalga geçmedim. kötü olduğu için dengi olduğu şiirden bahsettim.
şiir de severim. kötü şiir yazılınca hiç hoş olmuyor.

  • sanal hayvan  (04.03.12 00:41:59) 
belki şu biraz açıklayıcı olur digamma.wordpress.com


  • Demet  (04.03.12 00:43:43) 
şiir kişisel bir şeymiş gibi görünüyor. ama hayal gücü yeteri kadar güçlü kişiler anlayabilir çoğu şiiri şairin gözünden. tembellik ya da idrak edememek diyelim. kolaya kaçmak ya da.. bunun yanında ezbere beğenip, ezbere beğenmeyenler de var tabi ki..

bu tarz şeylerle sözlükte de burada da çok rastladım ben de eleştirdim. konuşacak çok şey var ama alkollüyüm belki sonra.. iyi geceler :)
  • nedensizce  (04.03.12 00:45:18 ~ 00:47:26) 
bu arada o duyuru sahibi ve duyuruyu yorumlayanları suçlama gibi bir durum yok ben şiirin genel antipatikliğinden bahsetmek istedim sadece
ve @Demet link için teşekkür ettim.

  • lunedor  (04.03.12 00:47:08) 
ben dalga gectim, hatta dalga degil; tassak.

bir de siir sevmemek ne ara cool oldu, en son sevmek oyleydi?
  • nawres  (04.03.12 00:47:42) 
genel sevileni dışlamak alternatif cool yaftasını getirir mesela ıyk ıssız adam mı derseniz cool olursunuz veya sezen aksu çok rerörö demekte aynı şekilde cool olmayı getirir bonus olarak şiirde de durum bu


  • lunedor  (04.03.12 00:49:46) 
ama şimdi gerçekten ıyyk ıssız adam ya :)
(cool olma çabası yoktur)

ve evet öyle bir şey var şiir sevmiyorum ben hede hödö.. prim de yapıyor böyle insanlar ama bunun 1500 tane sebebi olabilir. şiirden ne anladığına da bağlı kişinin. aşağılamak için söylemiyorum ama hayatında sadece ahmet selçuk ilkan okumuş adam tabi ki şiir sevmiyorum der ve böylelikle prim yapacağına da inanır.

bir de diğer uç var; "turgut uyar, ece ayhan seviyorum ben" diyenler de (samimi olanları kasdetmiyorum) yine bir coolluk çabasında sanırım, onlar da "hiç anlaşılmayanı anlıyorum ben, öyle derin bir insanım" demek istiyorlar kimi zaman... neyse cidden uzun mevzu.
  • Demet  (04.03.12 00:57:43) 
tekrar söyleyeyim sanırım olayı anlamayanlar var.
şiirle dalga geçiliyor çünkü kötü şiir çok komik oluyor yazan adına bir utanç oluyor o yüzden.
kimse cool olmaya çalışmıyor. sadece kötü şiir çöplük olduğu için insanlar beğenilerini belirtiyorlar.

cemal süreya severim ama behçet necatigil'den tiksinirim.

bir şairi sevip sevmemek üzerinden kafayı yormaya gerek yok. (bkz: occam'ın usturası)
bazen daha basit veriler ve daha basit sonuçlar var oluyor.
burada da sevilmediği zaman ekşi duyuru'da havalı görünme gayretinde kimsenin olduğunu sanmıyorum.
  • sanal hayvan  (04.03.12 01:01:31 ~ 01:05:21) 
elbette ıssız adam ıyk da sanırım tüketim toplumunda her şey gibi bunları da tüketiyoruz mesela bir filmde dizide bir şiir kullanılıyor yahu 40 yıllık şiir atıyorum babam çocukken okumuş bana çook etkilenmişim vs fakat popüler oldumu 2-3 ay herkes prim yapıyor sonra hemen ıyk olayına geçiyor oysa şiir aynı şiir.
çok absürd olacak ama halil sezai içinde aynı şey oldu sözlüğe bakınca geçmişten günümüze görülüyor bu beğenmeden ıyk a geçiş noktası
yani kısaca biz toplumun yargılarına göre mi beğenilerimizi oluşturuyoruz artık? kötü bir şey bu ve biraz da acizlik değil mi?

eklenti: @sanal hayvan mevzu kötü şiirle dalga geçmek veya o başlık değil genel olarak şiir türüne duyulan antipati yoksa tabiki kötü şiir çoook kötü oluyor hemfikiriz onda.
  • lunedor  (04.03.12 01:02:26 ~ 01:04:30) 
abi nazım hikmet 14ünde başlamış yazmaya ya. sen şimdi gidip de insanların yazdıkları ile dalga geçersen afedersin ama ben senin ta... neyse, o çok bilmişlik taslamaktan oluyor. kendi bi' cacık yapamayanaların halt etmesi.


  • klassno  (04.03.12 01:06:43) 
bu nazım hikmet'in 14'ünde yazdığı şiirlerin bok gibi olduğu gerçeğini değiştirmiyor ne yazık ki...


  • Demet  (04.03.12 01:25:02) 
bu da insanların yazdıklarını kötülemenin bir nazım hikmet daha yetişmesini engellediği gerçeğini değiştirmiyor ne yazık ki.

bi bok yapamıyorsunuz, bari az da olsa bunun için çabalayanlara, yapamasa da çabalayanlara köstek olmayın. insanlar bir yerden sonra zaten ya kendileri vazgeçecek ya da düzelteceklerdir üsluplarını.
  • klassno  (04.03.12 02:05:14) 
bütün eleştirmenlere böyle söylemek gerekiyor öyleyse "sen sus bakalım, bir bok yapamıyorsun bari yapana köstek olma" evet mükemmel bir yaklaşım, takdir ettim.


  • Demet  (04.03.12 02:26:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.