[]

mini dvden bilgisayara video aktarmak

arkadaşlar mini dv kameramla çekim yaptım ama bilgisayara aktarmam için firewire 1394 müdür nedir, ondan almam gerekiyormuş.

(sony'nin i.LİNK isimli kablosuyla falan)

www.exa.com.tr

buna baktım da, firewire diyor, usd diyor, bizim bildiğimiz sıradan usb değil mi bunlar? 1394le ne alaka?

bir de kablo almam gerekiyor sanırım. hangi kablodan alabilirim? en iyi kalite için hangi marka alayım?

daha önce mini dvden bilgisayara aktarabilmiş arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

 
Firewire = IEEE 1394 = i.Link

Sonuncu ismi Sony, ilk ismi Apple öne çıkarır ve hepsi IEEE 1394 standartıdır. Eğer bilgisayarınızda bu giriş yoksa bir Firewire PCI kart almanız gerekir. Linkteki ürün Firewire değil USB kartı zaten. En azından resimden o anlaşılıyor. En iyi kalite için içinde VIA dışında başka bir çip içeren kartlardan almanızı tavsiye ederim fakat piyasada bulmak zor. Windows XP SP2 altında VIA çipli USB ve Firewire PCI kartlar sıkıntı çıkarıyor bu yüzden bulabilirseniz NEC ya da D-Link çipli kartlar almanız uygun olur.

Örnek resim olması için bir link veriyorum
www.astech.com.tr

Burada gördüğünüz kartta 4pin ve 6pinlik yuvalar mevcut. Video kameranızda 4 pinlik giriş vardır bu yüzden bir ucu 4pin diğer ucu 6pin bir Firewire kabloya ihtiyacınız olacak. Belkin gibi kaliteli bir marka alabileceğiniz gibi herhangi bir bilgisayarcıdan markasız bir kablo da alabilirsiniz.

Örnek resim
catalog.belkin.com
  • arche  (21.08.08 14:24:19) 
peki bu kablo olmadan aktarmak mümkün müdür? illa düğün kasetlerini çektirir gibi stüdyolara mı gitmek lazım?


  • cisimi yapiyom popom kuru kaliyo  (21.08.08 16:42:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.