[]

bu sitenin olayı nedir?

orlydb.com
sözlükten başlığına baktım ama pek bir şey anlamadım.



 
scene diye bir olay var. korsan olayının kaynağı denebilir. birçok scene grubu vari ve bunların release'lerı yani sunumları var. mesela pc gaming'de skidrow, reloaded gib gruplar, dizi sunumunda fqm, orenji, ctu gibi gruplar var. scene'i scene yapan şey kalitedir, çünkü scene kurallari var uyulması gereken. mesela bir oyunu kırıyorsan tam kıracaksın (loader olmayacak), bir filmi ripliyorsan belli fps'lerde belli sıkıştırma oranlarına sahip belli kodeklerle enkode edilmiş vesaire olacak. neyse özetle scene bu.

tabi yeni bir şey çıktığında aynı alandaki scene grupları ilk çıkaran olmak için birbirleriyle yarışıyorlar. biri çıkardıktan sonra diğerleri çıkaramıyor, o yüzden her release tek ve bir gruba ait. bu site de onları kategorize etmiş ve listelemiş. kim neyi ne zaman release etmiş görebiliyorsun.
  • samfisher  (02.03.12 01:32:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.