[]

Teks Çizgiromanındaki Kit Carson İle Gerçek Hayattaki Arasında Bağ Var mı?

Teks Çizgiromanındaki Kit Carson İle Gerçek Hayattaki Arasında Bağ Var mı?

Bilenler bilir Teks (Orijinal adı Tex) çizgiromanında Teks'in kadim dostu Kit Carson vardır Teks onu o kadar sever ki oğluna bu yüzden onun adı olan Kit adını verir Kit Carson yaşamış bir karakter Ana Britannica ansiklopedisinde kendisi hakkında oldukça geniş bilgi mevcut ABD'nin kıtada yayılmasında öncülük eden ordu birliklerine rehberlik etmiş Washington'da yetkili makamlarda dostlar edinmiş ve Kuzey Güney İç Savaşı'nda Kuzey birliklerinde Albay rütbesiyle savaşmış biri ama Teks çizgi romanında bu yönlerine değinilmiyor merak ettiğim şu Teks çizgiromanındaki Kit Carson gerçek hayatta yaşamış Kit Carson olarak mı yaratıldı yoksa gerçek hayatta yaşamış olan Kit Carson'dan esin alan ve isim benzerliği olan ama ayrı bir karakter olarak mı yaratıldı Teks çizgiromanına çok düşkün kişilerden bunun cevabını bekliyorum ve ayrıca Teks'in bütün çizgiromanlarını okuyan varsa şunu öğrenmek istiyorum Teks çizgiromanının İç savaş'ta geçen bir macerası var mı?

Bu Teks çigiromanındaki Kit Carson

www.google.com.tr

Bu da gerçek hayattaki Kit Carson

www.google.com.tr

 
valla işin detayını bilmiyorum ama italyan çizgi romanlarında gerçek hayatta var olan karakterlerden esinle yaratılmış pek çok yan karakter vardır. bunlardan en popüleri de dylan dog'un yardımcısı groucho marx'tır mesela.
bu konuda da eminim ki orjinal kit carson dan bir esinlenme mevcut. ancak gerçek olaylara dayandırmak biraz güç. sadece karakterin sahip olduğu belli başlı güçlü özellikler ön plandadır. eğer italyan çizgi roman anlayışını tanıyorsam...

  • oldtimer  (27.02.12 00:13:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.