[]

ben bunun ağzını gözünü kırayım mı? kırmayım mı?

pek saygıdeğer moğol ırkı ve sevgili duyuru sakinleri;

zamanında bir eşeklik edip medya sektöründe çalışmaya başladım, yaklaşık 10 yıl süren bu eşeklik sırasında farklı kurumlarda farklı kademelerde bulunmuşluğum vardır, e ister istemez tüm arkadaş çevrem bu sektör üzerine yoğunlaştı özellikle ankara'da muhattap olmadığım sektör çalışanı kalmadı sayılır.

son bulunduğum kurumda personelim olarak çalışan ve işe alınması için bizzat bastırdığım bir arkadaşımız, medya sektöründeki yavşaklıkla yükselmenin, zeka ve beceri ile yükselmekten daha kolay olduğunun farkına vararak grubumuza yönelik tasfiye hareketinte kendi çıkarları doğrultusunda (patronun istediği şekilde ifade vererek) iş akdimizin sonlandırılmasına yardımcı oldu sağolsun.

kendisi o dönem yaptığı hizmetlerin karşılığını alacağını umarken aynı patron tarafından işten çıkartıldı, bu işten çıkartma olmadan önce "artık düşüksün muhattabım değilsin" minvalli bir mesaj atmayıda ihmal etmedi, bu arkadaşımız yüzünden 20,000TL'lik bir maddi kaybım oldu, ve beraberinde sinir stres vesaire..

neyse efendim, bu arkadaşımız ankara'da yeni yapılanmada olan bir kurumda geçen ay işe başladı, tesadüfe bakınız ki ilgili kurumun genel müdürü değişti ve yakın bir arkadaşım bu göreve getirildi, ve şahsımada bu oluşum içinde bir konum önerildi. önerilen konum itibariye "bu arkadaşla çalışmak istemiyorum" diyerek işine son verme şansım var ve bildiğim kadarıyla ilgili arkadaşın tonla borcu olmakla birlikte ailesinin başka bir gelir kaynağı yok.

esasında işin piçliğine gidecek olursam ankara'da bu arkadaşa sektörü dar etmek gibi bir güç elimde, şimdi siz bir moğol olarak benimle benzer durumda olsanız ne yapardınız?

bu salı günü, tbmm'de yapılacak grup toplantısını izledikten sonra personelle tanışmak için kuruma gideceğim.

ben bunun ağzını gözünü kırayım mı? kırmayım mı?

moğol anayasası bu durum için ne der? yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.

 
donmuş yılanı eve getirip ateşın yanına koyan kizilderiliyi hatirla, yılan ısınınca ilk işi ev sahibini sokmak olmustu, neden yaptin diyen adama da, i am a serpent, that's my nature demisti.


  • atmacaged  (26.02.12 19:59:12) 
ekmekle oynamak insana yakışmaz.
senin altında çalışmak onun için en ağır ceza olur zaten.

  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (26.02.12 19:59:55) 
bence ekmeğiyle oynama, gururuyla oyna.


  • sttc  (26.02.12 20:00:18) 
bence moğolistan'da yaşamak lazım. sinir yok, stres yok.


  • ermanen  (26.02.12 20:01:00) 
ben olsam son nefesinden bir önceki aşamaya kadar ümüğünü sıkarım, akıllansın.
siz şimdi ailesi var falan diye bırakacaksınız ama o darbe yemediği için aynen devam edecek.

  • g7mor  (26.02.12 20:01:19) 
keser döner sap döner gün gelir hesap döner.
gün olur devran döner horoz domalır tavuk gömer.
tempus fugit tempestas vigit gallus inclinat pullus defiget.

ben olsam affetmezdim. kaba kuvvet değil tabii. işinden etmekten bahsediyorum.
  • mahone  (26.02.12 20:01:34) 
Haketmiş bence abicim ağzını burnunu kırmayı :D Ama bence işten çıkarma yerine bu işe ihtiyacı da olduğundan dolayı iş yerinde burnunun sürtülmesi daha makbul gibi geldi. Hem elinden tek seferde kurtulmamış olur, hem sen uzun süre onu ezerek tatmin olursun hem de işten çıkartmadığın için de büyüklük sende kalır falan filan...


  • forzabjk  (26.02.12 20:01:41) 
@atmacaged, "doğasında nankörlük ve hainlik" olduğunu tecrübe ile sabitledik, benzer bir hainliği bekler misin diye sorsan, ölmek üzere olsam da kan verse içine zehir mi kattı derim, bu kadar çok güveniyorum.

@dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi, ekmekten ziyade aileye giren tek para bu arkadaşın aldığı maaş ve lise öğrencisi bir kardeşi var.

bir yanım, "s.ç ağzına o sana acımadı" diyor, diğer yanım "ailesinin suçu ne" diyor.

siz olsanız neden ne yapardınız?
  • kuduz balik  (26.02.12 20:05:09) 
bu anlattıklarına göre sen haklısın.
o düşük bir adam.
şu an ipler senin elinde

o zaman adam nasıl olur ona göster. (onu işinden edince ailesini cezalandıracaksın bunu unutma)
  • cecilia  (26.02.12 20:06:19) 
Herhangi bir şey yapma. Kendin de muhattap olma. Ama lafına inanacağı, siktir çekemeyeceği birisi durumu anlatsın. Yani "Bak bu adam senin hayatını sikebilecek durumda çok afedersin, ama senin asla olamayacagın kadar şerefli oldugu için sana kıymıyor." gibisinden kanına dokunacak laflar etsin :D


  • joker hakki  (26.02.12 20:08:16) 
@joker hakki, evet bu bir nebze olsun benim içimdeki yangını söndürebilir, zira bu arkadaştan intikam alasım var lakin ne yaparsam yapayım işin ucu suçsuz günahsız annesine uzanıyor, kadıncağız neden çeksin bu itin cezasını.

@cecilia, bu arkadaş tek yaşasa, umurumda olmaz saniye tutmazdım da işin içinde aile var
  • kuduz balik  (26.02.12 20:11:32) 
odana çağırt, ne düşünüyosan yüzüne söyle hepsini, sonra kendisine iş bakmaya başlamasını, o zamana kadar orada çalışabileceğini söyle. sonra da 'şimdi yıkıl gözümün önünden' de:) bi de mümkünse başına güvendiğiniz birini koyun ki arkanızdan bıçaklamaya kalkmasın. ama o kişi de yaşça bundan daha küçük olsun, iyice ezilsin. ayak işleri yapsın.


  • jimicik  (26.02.12 20:31:39) 
bir şekilde para kazanır dışarda kasmaya gerek yok o kadar.
zevkini çıkara çıkara postala.

  • domine deyus  (26.02.12 20:41:42) 
sanırım ve yapacağım şudur;

arkadaş istifa etmek isterse memnuniyetle kabul edip, referans mektubumuzu vereceğim, kalmak isterse "ne zaman intikam alacak" sorusunu içinde taşıyarak istediği kadar çalışsın.
  • kuduz balik  (26.02.12 20:44:33) 
Kendisine değil sektörü, dünyayı dar et. Elinden geleni dibine kadar yap.


  • Saat1  (26.02.12 20:50:26) 
öyle bir gecer zaman ki dizisindeki bi sahne geldi gözümün önüne. (diziyi baslarda takip eden, boka sarinca birakan biriyim. o nedenle gelismelerden haberdar degilim). caroline denen kaltak zamaninda cemile'ye tonla kötülük yapmisti. gün geldi caroline dara düstü. kocasi hapsi boyladi falan filan. bu arada da cemile is güc sahibi oldu vs. caroline o kadar kotu duruma düstü ki cemile'den para istemek zorunda kaldi. cemile napti peki? yerdeki kovayi ve paspasi al bi güzel basla ise dedi. yani onu oracikta yerin dibine soktu. bi nevi gururuyla oynadi. ha ben niye bu kadar detaya girdim onu bilmiyorum ama o bahsettigin ibneyi isinden etmektense, (ki ailesini ve varsa cocuklarini göz önünde bulunduruyorum) yapmasi gücüne gidecegi bir is verebilirsin. kisacasi zamaninda yaptigi ibneligi "al amina kodumun oglu" konulu bir tatla ona yasatabilirsin.


  • lionel andres  (26.02.12 20:52:27) 
merhaba arkadaşlar

ben hikayedeki ayak kaydıran arkadaş. durumdan haberdar oldum.

teşekkürler
  • zargana  (26.02.12 21:25:57) 
@zargana, belki bu sefer yırtarsın ama unutma beterin beteri var:)


  • g7mor  (26.02.12 21:29:06) 
finish him!


  • mr fusion  (26.02.12 21:35:08) 
hacı elemanı işinden sen etme.

Eğer onun üstünde bir mertebede çalışacaksan ona hayatı zindan et. Kendi işten çıkarsa çıksın, çıkmazsa her gün kendine lanet etsin.
  • bir kac yazar once  (26.02.12 23:17:44) 
Ben melek değilim. Eğer o işyerinde çalışmayı istiyorsam adamı işten çıkarttırırm. Hayatını zindan etmek beni daha hırslandıracaktır. Bu bende stres yapacaktır. O yüzden bir seferde işten çıksın, s. olup gitsin nereye gidecekse. Sonrasında takip etmem, sektörü ona dar etmem, Allah'ından bulsun.
Ama ikimiz aynı çatı altında..., yok olmaz.
Borç aile vs. bunlar bizzat onun sorunu, hatta bu sorunu daha önceki davranışlarıyla kendisi oluşturmuş.
  • SiyamkedisiZorro  (27.02.12 12:14:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.