[]

Vize Alma Şansım Var mı?

Ben size koşulları söylerim siz bana ne kadar şansım var ve bu şansı artırmak için ne yapabilirim onu söyleyin dostlar:

- 29 yaş,
- üniv'e afla geri döndüm, sadece tezim kaldı onu bu dönem verince mezunum, teoride öğrenci görünüyorum yani (sanırım)
- askerlik yapmadım, bedelli yapıcam
- haliyle daha önce hiç schengen almadım, AB veya ABD'ye gidemedim, birçok kez Lübnan, Ürdün ve Suriye'ye gittim (olumlu fark yaratmaz sanırım ama umarım olumsuzda olmaz!)
- freelance çevirmenim, 4 yıl ofiste kadrolu sigortalı vs çalıştım ama 2 yıldır tamamen serbestim, isteğe bağlı sigortam var (4-c)
- üzerime mal mülk yok, annemin var
- bankada 15.000 TL param var
- avrupa ülkeleri için (schengen vs) vize istiyorum, 2-3 haftalığına italya tatili için (italya'da tandığım veya davet verebilecek vs biri yok)
- bir yerde çalışıyormuşum gibi vs göstermem mümkün değil
- kendi üzerime mülk göstermem mümkün değil

bu şartlarda nedir şansım?
ne yapsam bu şansı artırırım ki?

teşekkürler.

 
vizeyi ne zaman almayı planlıyorsun? genelde 3 aylık hesap hareketini isterler, eğer annenin nakit parası varsa senin hesabına geçirsin, atıyorum haziran gibi başvurduğunda hesabında daha fazla para bulunmuş olur, hesap hareketlerine baktıklarında da bu para 3 aydan daha uzun bir süre önce transfer edildiği için sıkıntı çıkmaz.

o tarihlerde yazarlıkla ilgili bir attraksiyon vs var mı, atıyorum yazarlıkla ilgili bir workshop falan? o tip bir şeye denk getirirsen şansın artar bence. işte otel rezervasyonu uçak rezervasyonu vs zaten isteyeceklerdir.
  • efx  (21.02.12 10:36:06) 
@efx: bu yaz için istiyorum harizan-temmuz için. bütün paramı bir tek hesapta topluyorum şimdiden, hep bu hesapta kalacak vize başvurusuna kadar.


  • cinematography  (21.02.12 10:39:04) 
turist olarak gidebilirsin, hesabındaki 15ooo tl nin bunda katkısı büyük. ayrıca teoride de olsa öğrencisiniz. şansını arttırmak için pek bir şey yapmana gerek yok. en iyi ihtimal tur şirketleriyle gitmeyi dene. onlar vizeyi hallediyor.

tur şirketi olmasada vize çıkar gibi görünüyor.
  • trajikomix  (21.02.12 10:44:35) 
bir arkadaşım tur ile gider gibi yaptı. seninle benzer şartları vardı. Aldı. ama kesin bişey söylemek zor. büyük firmaların tur acentaları çözebiliyor.


  • gostak  (21.02.12 10:47:31) 
@trajikomix: tur firmasına bakıcaz gidi görünüyor zaten, onların alması daha kolay oluyormuş. öğrenciliğim bir işe yarasın bari. teşekkürler.
@gostak: teşekkürler. tur operatörlerine bakayım ben.

  • cinematography  (21.02.12 10:55:16 ~ 11:00:57) 
italya su an da birileri gelsin de para harcasin diye milletin gözünün icine bakiyor resmen..
ögrenci olman hesabinda hareket olmasa bile 15.000tl paran olmasi yeterli.
ancak yine de bu isleri yapan vizeci yerler var onlara verirsen daha kolay oluyor.
otel rezervasyonu yaptirabilirsin. bu da dacetiye yerine geciyor. vizeye basvuru yaptiktan sonra iptal edersin bi de couchsurfing den birini bulur onlarla gezer dolasirsin iste :)
  • Mügüs  (21.02.12 11:35:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.