[]

cok cok umutsuzca sorulan bir türkce karakter sorunu...

almanca klavye kullanmamadan mütevellit(hep bu kelimeyi kullanmak istedim:) ) türkce karakterlerden bazilari yok klavyemde.

ama simdi bir kac yazi yazmam gerekli ve türkce karakter iceriyorlar.simdi ben türkce klavye kullanmasam sonra bunu türkce karakterli hale getirebilecek bir sistem var midir?

bu olay imkansiza yakin belki ama belki vardir,gugil mugil yapmistir da ben bilmiyorumdur filan falan.

örnek

ben "nasilsin" yazcam o da "nasılsın" a ceviricek.

 
klavye ayarlarından türkçeyi seçseniz?


  • anonim yazar  (21.02.12 01:40:50) 
Klavye ve dil seçeneklerinden türkçe klavyeyi seç. Klavyende türkçe karakterler olmasa bile klavyen türkçe oluyo, yani almanca klavyeden y'ye bastın mı türkçe karakterdeki eşdeğer yeri z çıkıyo mesela. Ezbere yazman gerekecek ama işe yarar.


  • roket adam  (21.02.12 01:43:09) 
sözlüğünü yapmışlar buyur
www.seslisozluk.net

  • VickVickyVale  (21.02.12 01:45:42 ~ 01:57:34) 
y ile z nin yeri değişik birde a ikinokta üst üste olan i ü yazan ğ. (-) işareti nokta. ünün yanındaki yıldız işareti ü. ö aslında ş. nokta olan ç. m nin yanındaki ö. pek bi fark yok. alışıyorsun. tabi bunları yaapman için diili türkçeye ayarlaman ve ezbere yazman lazım.


  • naylonlee  (21.02.12 02:12:33) 
  • delfina  (21.02.12 09:08:07) 
aradigim klavye ayarlarinda degildi ,yani klavye ayarlarini degistirmeyi bende biliyorum bunu opsyon olarak bulundurdum ama beni ciddi anlamda yavaslatiyordu,uzun zamandir türkce klavye kullanmadigimdan.

ama istedigim cevaplari aldim tesekkürler.
  • serabetan  (21.02.12 10:21:42) 
naçizane önerim sanal klavye olabilir. o daha hızlı bir çözüm yaratabilir sana


  • zugas  (21.02.12 23:36:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.