[]

Mülakatı iptal etmek ayıp mı olur?

Şimdi kontratlı bir iş için mülakata çağrıldım da. Kabul ettim ben de. Ama şu anda bu işi yapmak istemediğimi düşünüyorum ve mülakata gitmeyi istemiyorum. Sizce bi bahaneyle iptal etsem çok mu ayıp olur? Ne denebilir? Ne yapmak lazım?

edit: bahane söyleyeceksem nasıl bir bahane söylenebilir. bir de bu işi ayarlayan kişiyle başka iş fırsatları konusunda münasebetim olabilir ilerde.


 
Uygun bir dil ve güzel bir bahaneyle karşı tarafa bildirilirse ayıp olmaz, olursa da en azından az olur.


  • otonom  (19.02.12 19:29:53 ~ 23:47:27) 
"Düşündüm de, bu işi %100 istemediğimi hissettim. Bu yüzden, tam kapasitemle kendimi işe veremeyebilirim. Sizin de zamanınızı aldım özür dilerim ama lütfen beni affedin" mealinde bir kibarlık yapabilirsin.


  • compadrito  (19.02.12 19:31:14) 
Ben de aynı bir keresinde aynı durumda kalmıştım. Mülakata gittim ve orada teklif için teşekkür edip neden kabul edemeyeceğimi anlattım. Geleceğim diye söz verip gitmemektense bu şekilde daha iyi olur diye düşünüyorum. En azından ileride fikriniz değişebilir, bir açık kapı bırakmış olursunuz. Biz bunu mülakata çağırmıştık da söz vermesine rağmen gelmemişti demezler.


  • sahinnnnnn  (19.02.12 19:45:00) 
bale dersim var..

eğer bir daha başvurmayacağın ya da sektörde çok bilinen bir şirket değilse gitme, bahaneyi de çok dert etme. Aksi ise git derim.
  • hilhan  (19.02.12 19:46:48) 
ya şimdi bu şirket sektörde bilinen bir şirket. ama kontratlı alacakları için işe direkt dalmam gerekecek ama ben bu işi yapabilmem için ilk başta kendimi tazelemek için zamana ihtiyacım olacak ve bunu vermeyecekler. aynı zamanda çalışmak istemediğimi düşünüyorum bu alanda (sırf tecrübem var diye ever demiştim) çünkü farklı bir alanda yüksek lisans yapmıştım ben.

mülkata gidip güzel bir dille bunu yapamayacağımı söylemek daha mı iyi yani? kafam karışıyor cevaplar geldikçe :)
  • ermanen  (19.02.12 19:58:26) 
çalışmayacağına eminsen ve görüşmek istemiyorsan(stresden veya başka işin olduğundan) ara söyle, düşündüm de ben bu işde çalışmayı düşünmüyorum vs. de yoksa git bir görüş ama görüşmede de zaten kabul etmeyecektim dersen adama küfür etmiş gibi olur heralde


  • koyukalem  (19.02.12 21:09:41) 
merhaba,
mülakata gidip karşı tarafın zamanını aldıktan sonra bu işte çalışmayı düşünmüyorum demek daha fena. bu şekilde davranan adaylara kızıyorum ben. hele bi de mülakat boyunca beni konuşturup, mülakat bitiminde söylerse:) aynı iş yerinden ileride başka bir pozisyon için de aranabilirsiniz. en iyisi arayıp, "bu pozisyonla ilgili görüşme teklifiniz için teşekkür ederim, görüşme davetiniz sonrasında detaylı olarak düşündüm. bu alanda ilerlemek istemiyorum, ... pozisyonlarıyla ilgileniyorum. bu alanda bir arayışınız olduğunda beni arayabilirseniz sevinirim. zamanınızı almamak için mülakat öncesinde bilgi vermek istedim." demek. (6 yıldır insan kaynaklarında çalışıyorum)

  • unusual  (19.02.12 22:20:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.