[]

ÜDS - KPDS zorluk karşılaştırması.

kendimce bir zorluk çıkarımı yapmak için soruyorum.

üds kpds den çok mu kolay? nicel verilere dökebilmemiz mümkün müdür kıyaslama açısından?

her ikisine girdiyseniz kaç puan aldınız bu sınavlardan?

yahut zorluk karşılaştırması açısından yorumlarınız var mıdır?

sağolunuz.

 
kpds'de üds'de olmayan bir soru cinsi vardı bir kaç tane.. ama artık o fark kalkmış ortadan.. bence ikisi de aynı.


  • haki  (16.02.12 12:07:27) 
ikisi de zorluk olarak birbirinin aynı. arlarındaki farklar kpds de 100 üds de 80 soru sorulması (en azından 2009da öyleydi), aynı anlama gelen cünmlenin farklı yazılmış halinin sorulması (bu kpds de soruluyor), son olarakta kpds daha çok günlük konuşma diline uygun sorular barındırıken üds de bilimsel jargondan kelimeler bulunması.


  • tururo  (16.02.12 12:09:39) 
işte değişti galiba o. ikisinin de aynı oldu herhalde.. ama ben de emin değilim..


  • haki  (16.02.12 12:13:51) 
2011'de üds ve kpds'nin ilkbahar sınavına girdim.

ikisi de 80 soru 180 dakika. kpds 100 soru değil yani.

ama şu var: üds'de sanırım 80 sorunun 40 tanesi sosyal/fen/sağlık bilimleri için ortak. örneğin ben sosyal bilimlerden girecek olduğum halde yaklaşık 15-20 soru fen/sağlık bilimlerinden de geliyor.

kpds ise öyle değil. kpds bana daha kolay geldi. 2011 ilkbaharda üds'den 61, kpds'den 77 aldım. ama şu da var; iktisat çıkışlı olduğum için kpds'deki terimlere genelde aşinayım. o yüzden kpds bana daha kolay geliyor. diğer alanlar için durum ne bilemem.
  • gogu delen adam  (16.02.12 12:32:04) 
artık her ikisinin de soru sayısı 80. soru tipleri vb aynı. üds'de tek avantajın, kendi alanından sınava giriyor olman. yani mesela ben fen bilimlerinden giriyorum. karşıma çıkan sorular elementler, mitoz bölünme, hepatit aşısı, ampulün icadı vb konularda oluyor. kelimelere ve konulara aşina olduğum için daha rahat anlıyorum. ama kpds'de sanat tarihi, ilk uygarlıklar, edebiyat gibi ilgili olmadığım konularda cümleler paragraflar oluyor. hiç bişey anlamadığın zaman dersanelerde öğretilen tekniklerle yapmak zorundasın. (that'den sonra şu gelmez, pasttan sonra present olmaz gibi)


  • sanxis  (16.02.12 12:34:05) 
ben de 2011 baharda girdim ikisine de, kpds'de 15 puan daha fazla aldım. mühendis olmama rağmen fenbilimleri bana çok sıkıcı gelmişti. kpds daha genel ve güzel konular içeriyordu. yoksa soru türleri hemen hemen aynı.


  • kirmizi beyaz  (16.02.12 13:27:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.