[]

HD-Rip ve Kaldırabilecek PC Konfigürasyonu

Sevgili dostlar,

şöyle ki, dün gece arkadaşımda kaldım, tam uyumadan önce aa bak sana ne göstericem dedi, planet earth'ün hd rip'lerinden izletti biraz, notebookta olmasına rağmen dibim düştü, yarabbim o nasıl bişeydir öyle.

Neyse girizgahtan sonra soruya geçelim.

Odamdaki masaüstü bilgisayarım çok canavar zaten de, ben eski bi bilgisayarı LCD televizyonla kullanmak üzere bi hale getirmiştim, nasıl bi hal derseniz şöyle:

İşlemci: P4 2.66
Ram: 512 mb DDR
HD: 40 gb ide
Ekran Kartı : FX 5200 128 mb
Dahili ses kartı felan.

Şimdi ben bu aygıtı VGA girişinden TV'min vga girişine bağladığımda, divxler olsun, dvdler olsun gayet tatmin edici bir sonuç alıyorum. (Televizyon HD-ready bu arada, 1366*768 çözünürlükte, samsung)

Şimdi ben bu hd ripleri arkadaştan alsam, bu özelliklerdeki bilgisayarda en azından o notebook'un kalitesinde izleyebilir miyim? Videoların çözünürlükleri 1280*720 zannediyorum. Ekran kartıdır, ram'idir, kaldırır mı bilgisayar?

(benzer soru var ama tam da merak ettiğim şeye yanıt olmamış)

 
tv ye baglama konusunda sorun yoksa pc rahat kaldırır. asus 9200 ekran kartı ile 512 ram le 1920x... hd filmleri bile catır catır izliyorum.


  • rurouni  (14.08.08 10:19:50) 
yalnız şöyle diyim ilk hd rip'i ben de bir arkadaşın laptop'unda izlemiştim. 15.4" ekranda (çözünürlüğü bilemedim şimdi) 720p rip gayet net gözüküyordu ve benim de dibim düşmüştü. aynı filmi evdeki 19" ws monitörde izleyim dedim görüntü hiç de iyi değildi. 1440x900 çözünürlük 720p'nin 1280x720 çözünürlüğüne büyük gelmişti ve görüntü dağılmıştı, hayal kırıklığı yaşamıştım.


  • deckard  (14.08.08 10:26:10) 
tam olarak aynı kalitede olmayabilir. zira veri aktarımı analog çıkış/girişler ile sağlanıyor. dijital verinin, analog veriye çevrilmesi sırasında oluşan veri kayıpları özellikle yüksek çözünürlükte belirgin farklar yaratabilir. tabi bu "belirginlik" kişiden kişiye değişebilir. vcd formatındaki bir filmi full hd tv ile hiç rahatsız olmadan izleyebilen insanlar da var. eğer bu sizi rahatsız edecekse hdmi çıkışı olan basit bir agp ekrankartı alarak çözebilirsiniz.


  • opteron  (14.08.08 14:14:48) 
olay erkan karti yada ramla alakali degil. aslinda alakalida o kadar iyi istemiyor ekran karti yada rami, islemci iyi olmali. 1.6 ghz centrino 64 mb ekran kartiyla 720 p leri az bucuk takilmayla izleyebiliyorum. islemci %100 calisiyor ve ytersiz geliyor. o yuzden ekran kartina pek bamiyor hd olayi. microsoftun sitesinde onerilen sistem konfigurasyonu vardi. onerilen islemci 3 ghz idi yanlis hatirlamiyorsam.


  • sanio  (14.08.08 14:45:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.