[]

euro almak için doğru zaman mı?

düştü ya biraz. yoksa biraz daha beklemeli mi? eldeki 5 kuruş parayla 3 kuruş kar yapma hayallerindeyim de.

edit: haziranda zaten birkaç yüz euro almak zorunda kalacağım. o yüzden şimdi hazır düşükken şimdi mi alsam dedim ama daha da düşer mi bilemedim.


 
fon aldım ben


  • neira  (15.02.12 16:28:48) 
bu tür olaylardan hiç anlamam ama ben daha da düşeceğini düşündüğümden elimdeki 100€ 'yu bozdurmayı planlıyorum.


  • sanal uyku  (15.02.12 16:35:15) 
vallahi avro almak heleki böyle zamanda büyük risk..

çok değil geçen sene 1950 lerden 2500 e dayanmıştı ki bu makas muazzam bir olaydır. yaşandı bir daha yaşanır mı bence zor..

niye zor: avro bölgesi denen avrupa birliği ülkelerine bir bak adamlar iflas edecek.iflas etmeye yakın bir sirketin bomosunu cartını curtunu alırmısın. ben almam.kaldıkı avro ülkeleri arasındaki büyük ekonomik farklar ileride bir krize gebe..sen almanya olsan yunanıstan ıspanyo portekiz senınle ortak isme ortak haklara sahip olsa bunu kabullenırmısın ben kabullenmem.ha merkel buna razıdır orasını bilmem.eğer yunanıstan isp por. gibi yaralarını keserlerse iyileşir ve euro alınır ama böyle bir yola gitmezlaerse ise önce küçülme sonra çekilme en sonunda dağılma olur. ve kanımca euro piç olur.

yazdıklarımı dikkate alırmısın bilmem ama 21 yaşında iktisat eğitimi görüyorum ve yaklaşık 8 9 yıldır ailemin döviz alım satımını izlerim adamlar 100.000 dolar alırkende zarar etti 500 dolar alırkende zarar etti. bu işlerde dünya sansın ve özgüvenin olacak ..

eğer uzun vadede yatırım istiyorsan altın platın bakır gibi metal alacaksın. dolar la avroyla bu işler olmaz gibi.
  • mustancigano  (15.02.12 16:56:57) 
altın a yatır parayı :D


  • indescribable  (15.02.12 17:14:44) 
altın birkaç gündür yükselişte altın daha mantıklı gibi yaza doğru daha da artar bence.


  • cio35  (15.02.12 17:16:47) 
Öncelikle şunu belirteyim. Ekonomist değilim ama senin gibi yatırım pozisyonu bekleyen biriyim ve son zamanlarda okuduğum makalelerden çıkardığım sonuçları sana söyleyeyim.

Pazar günü Yunanistan'da seçimler olacak ve seçilen hükümet ekonomik olarak Avrupa'da güven sağlamak zorunda. En azından bir yenilik ekonomide dinamizmi de beraberinde getirecek. Kısa vadede yani bir haftalık süreçte kısmi bir kazanç sağlayabilirsin.

Fakat son zamanlarda finans kuruluşlarının Avupa ülkelerinin notlarını düşürmesi ve yine son zamanlarda sürekli Almanya'nın Euro bölgesinden çıkabileceğini duymamız uzun vadede Euro'nun iyi bir yatırım olmayacağını söylemekte. Ayrıca Euro şu sıralar 2,3 TL dolaylarında. Daha ne kadar kıymetlenecek ki bu para sen 5 kuruştan 3 kuruş kâr edeceksin. 4 lira mı olsun yani insaf biraz yahu. 2,5i aşacağını düşünmüyorum ben.

Diğer yatırım araçlarını irdelersek onlar da pek iç açıcı değil. Doların yaza kadar düşmesi ve 1,5 TL'ye inmesi bekleniyor.

Altında ise herhangi bir aşırı düşüş beklemiyorum ve okuduğum makalelerin büyük bir kısmı altının onsunun bu yıl içinde 1500-1800 dolar arası oynayacağını söylüyor. 2013 ortalarında ise altının onsunun 3000 doları göreceğini öngörüyorlar. Tabi ekonomistlerin her söylediği çıkmayacağı gibi benim de söylediklerim çıkmayabilir. Altın hakkında yazdıklarım makalelerden çıkan sonuçlar.

Sade bir vatandaş olarak gözlemlediklerimi aktarmaya çalıştım. Şuan 1200 dolarım var ve doların cuma gününe kadar 1,78 TL olmasını bekliyorum. Cuma günü paramla euro almayı düşünüyorum. Ve uzun vadede altının da çok kazandırmayacağını, paranın sürekli değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Belirli bir dövizde kalmamak şuan için benim açımdan daha sağlıklı gibi görünüyor.

Tekrarlıyorum, bu anlattıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
  • insanlik icin buyuk bir adim  (15.02.12 17:37:07 ~ 17:39:13) 
yav bi duyuruyu aratın her yatırım sorusuna altın alın yazılıyo. altın 1900 dolarken de altın alın dıyolardı altın 1500 e indi bu surecte tekrar 1740a geldi hala altın alın yazılıyo . el insaf neye dayanarak altın alın deniliyor ? 108-110 tl arasında altın alanlar 1 yıldır ızdırap yasıyor , onlarda burdakiler gibi altın al altın al diyenlerin gazıyla altın alan kücük yatırımcılar.
bi kere de surda yatırım tavsiyesi yapan kisi nedenini ve destekleyici donesini yazsın valla ben bıktım bunları yazmaktan.

  • kennym  (15.02.12 17:41:19) 
@kennym:

Haklısın ama altın 108-110 olalı 1 yıl olmadı abarttın biraz. 2011 yılının ağustos ayında 108-110 oldu ondan sonra da düştü zaten.

edit: bir de şöyle bir şey var ki yatırım sabır işidir. sabırsız adam para kazanamaz.
  • insanlik icin buyuk bir adim  (15.02.12 17:50:40 ~ 17:54:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.