[]

vize işleri ve yurtdışı seyahate ilişkin sorular

1-turistik ziyaret için konsoloslukların verdiği en kısa süreli vize kaç gündür? yani 2 günlük vize diye bir şey var mı? yoksa min. 1 hafta mı?

2-vize için istenen otel rezervasyonunun 1-2 günlük olması sorun olur mu. çünkü sabit bir yerde kalmak istemiyoruz 1 hafta kalıcaz şehir şehir gezicez tek bir otele 1 hafta rezervasyon yapmak istemiyoruz.

3-yurtdışına haziranda çıkmak istiyorum, şimdiden vizeye başvurabilir miyim o tarih için?

4-ankara içinde vize danışmanlığı yapan şirket önerir misiniz? ya da ucuz otel rezervasyonunu sorunsuz yapabileceğim acente.

ülke:isviçre

 
bu tarz soruları sorarken gitmek istediğin ülkeyi de soylersen daha saglikli sonuç alırsın diye düşünüyorum..


  • buzzlightyear  (09.02.12 15:34:37) 
ülke adı belli olmasa da yuvarlak cevaplar şöyle olur.

1- minimum süre olduğunu sanmıyorum, 3 günlük de vize olabilir, 10 yıllık da.
2- vizeye başvurmadan önce internet üzerinden ücretsiz iptal edilebilen türde bir rezervasyon yaptır tüm seyahat süresini kapsayacak şekilde, vizeyi aldıktan sonra iptal eder, istediğin yerde istediğin kadar kalırsın.
3- şimdiden başvurman biraz erken, turistik vizeden bahsediyorsak 20 nisan gibi başvursan yeterli sanırım.
4- otel rezervasyonunu www.booking.com üzerinden yapabilirsin en uygun fiyatlarla.
  • cakabo  (09.02.12 15:59:30) 
1-min süre yok, 5 günlük seyahatim için 6 günlük schengen vizesi almışlığım var (hollanda) isviçre vizemi ise uzun vermişlerdi.


  • mocha  (09.02.12 16:53:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.