[]

sizce?

daha sınava çok var ama bazı şeyler baştan belli olur

çok kalem tozu yutmam gerektiğinide biliyorum fakat sizce bu çizimlerle hangi üniversitelerde özel yetenek sınavını kazanma şansım olur

not: dalga geçmeden cevap verin lütfen (:

 
valla eski kız arkadaşım marmara'ya girdi geçen sene, onlar bu dönemlerde nu model falan çiziyorlardı atölyelerinde hazırlanırken. baya da yetenekli bir kızdı. marmaraya bile kastırdılar.


  • redmiz  (06.02.12 09:14:08) 
Ama bu soruya cevap verebilecek olanlar biz değiliz ki?! Doğru cevaplayanın güzel sanatlarda hoca veya hiç olmadı o sınavlardan geçmiş biri olması gerekir.
Kardeşim o sınavlardan geçti. İsterseniz akşam ona sorarım.

  • jesterdvine  (06.02.12 09:15:56) 
Resimde çizgi değeri denilen bir kavram var. Uzaklık yakınlık, ön arka ve senin ön veya arka plana itmek istediğin şeyleri farklı çizgi kalınlıklarıyla ifade etmen gerekiyor. Kağıt üzerine çizime lezzet katan en önemli unsur budur.

Senin çizimlerinde çizgi değerleri o manada yok, her şey aynı değerde gözüküyor.

Bununla ilgili önerebileceğim basit bir egzersiz şudur;

Al 35*50 veya 50*70 kağıdı. Elini kaldırmadan kolunla beraber düz çizgiler çiz. Fakat bu çizgilerin bazıları daha hafif, bazıları daha baskın olsun. Bu hem kalem üzerinde uyguladığın baskı konusunda seni geliştirecektir hem de çizgi değerleriyle ilgili çalışmış olacaksın.

Bunun dışında hacimlendirmeyle ilgili sıkıntıların da mevcut. Her şey aynı malzemeden yapılmış gibi. Bunun içinde çizdiğin objeleri biraz daha incele. Bazıları üzerinde ışık diğerlerinden daha farklı kırılır. Bazıları lokal olarak koyu renklidir vb...
  • reyals  (06.02.12 09:18:37) 
Sordum kardeşe telefonda, bu çizim şu anda Mimar Sinan için yetersizmiş, Marmara için de genelde hayalden sordukları için belki belkiymiş. O da diyor ki geliştirmesi gereken çok şeyi var. Oranlar, tonlamalar vb


  • jesterdvine  (06.02.12 09:41:04) 
arkadaşlar cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim bu çalışmalar henüz bitmiş çalışmalar değil.
ama ben koyuya girmekten korkuyorum sanırım.koyu yavaş yavaş gelıyor bende. marmara ve mimar sinan tabiki aklımda yok bu sene için onlar çok uçuk. benm aklımda trabzon, çanakkale, kocaeli var nü falanda çalşıyorum. ama obje daha öğretici oluyor.

hem aöf okuyorum hemde çalışıyorum hemde resim kursuna gidiyorum. dolayısyla hoca ile buluşmaya buluşsakta uzun uzadıya konuşma şansım olmuyor. bıkaç daha resim paylaşacağım bakın bakalm
  • expressive  (06.02.12 09:51:11) 
yok yahu ağustosa kadar koca bir 6 ay var, bu sürede sıkı çalışırsan çok yol alırsın.
dalga geçilecek ne var ortada en azından çizimleri tamamlamışssın kendi çizgini bulmaya da çalış.
evet teknik açıdan bir çok yorum yapılabiliri, malzeme farklılığını göz ardı etmişssin, hangisi ahşap, hangisi metal hangisi cam anlamıyoruz ama genel olarak objeler iyi yerleştirilmiş diyorum ama bu arada gerçek objelerin boyutlarını ve kompozisyonu bilmediğim için de bir şey söyleyemiyorum ama bence çalışırsan olur.
objeler arsı ilişki, ön, arka ve orta, ışık ve gölge, oranlar ve kompozisyon
zaten bildiğin şeyleri tekrarlıyorum ama istiyorsan yapman gereken sadece çalışmak, kolay gelsin.
ön bir değerlendirme için en azından mart sonunu beklemelisin, zaman önemlidir.
  • rn  (06.02.12 09:59:19) 
reyals ın dedikleri çok doğru. bu tür obje desenleri çizmenin amacı boyut, doku, hacim, ışık gibi konularda pratik yapmak. çalışırken farklı kalemler kullan. mesela ölçü alırken hb kalem eskizlerden doğru çizgileri belirlerken 2b, ışık ve gölge değerleri verirken 4b vb. gibi. olabildiğince büyük kağıtlarda çalış. hacime faydası olmayan sırf boşluk doldurmaya yarayan dekoratif çizgilerden kaçın..

bunların sonucunda soruna gelince biraz daha bilinçli çalışman gerek sanki. figür desenleri çalışmalısın. hızlı desen diye birsey var. 10-15 dk da hızlı şekilde modelin genel çizgi ve ışık bilgilerini aktarmaya çalışıyorsun kağıda. sınavda zaman da önemli. bunlara dikkat etmeni tavsiye ediyorum.
  • patir  (06.02.12 12:13:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.