[]

Arabalardan anlayanlar buyurun.

Opel corsa 1300'e kadar olan motor hacimi arabanın hızını dusurur mu neyi bu ? 51-75 arasında motor gücü var bu arada. Fiesta'da iste fark olarak 1600 motor hacmine kadar. Bilgisi olanlar varsa çok sevinirim. ikisi arasında kararsızımda




 
doğal olarak düşürür. ne kadar ufak motor o kadar az beygir gücü ve tork.

ancak modern bir 1300cc motor hem şehiriçinde hem de otobanda bilinçli kullanıldığında eğer spor arabalarla yarışmayı düşünmüyorsanız sıkıntı yaratmaz.
  • orpheus  (04.02.12 16:52:38) 
uzman olmamakla beraber iyi kötü açıklamaya çalışayım;
motor gücü aracın toplam gücüdür, herşeyidir. 51-75 olarak belirttiğiniz kısım ise beygir gücüdür. 1300 motora sahip corsa'yı kullanan kuzenim aldığı güne lanet etmektedir, bunun nedeni ise yanında bir arkadaşıyla beraber klima açıkken yokuş çıkmakta zorlanan bir arabayı kullanıyor oluşuymuş. ne olursa olsun 1300 motor düşük bir motordur, turbo falan vardı bildiğim kadarıyla ama bence onlar hikaye kısmı işin. 1600 motora sahip fiesta'nın her türlü daha iyi olduğunu düşünüyorum. ayrıca daha önce kullandınız mı bilmiyorum ama ford gerçekten sürüş keyfi açısından çok başarılıdır. kendim otomatik vites honda cr-v sahibi olmama rağmen şirket aracımız olan ford connecti kullanmayı her türlü tercih ediyorum (biraz da düz vites sevdasından tabi :) ayrıca 1600 motora sahip küçük bir arabanın yakıt tüketimi 1300den çok farklı olmaz çünkü motor zorlanmadan düşük devirlerde rahatça kullanılabilir.

  • i n c i  (04.02.12 16:57:13) 
dizelse torkta sorun yaşamazsın.


  • inbiziddid  (04.02.12 16:58:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.