[]

Bilgisayar başında yemek yemek daha mı sağlıklı?

Böyle bir alışkanlığım yoktu normalde ama bugünlerde böyle birşey başladı. Tabaktaki yemeği bilgisayar başına getirip öyle yiyorum. Değişen şey, yavaş yiyor olmam şimdi çünkü normalde hızlı yiyordum. Yavaş yemenin de daha sağlıklı olduğu söyleniyor. Şimdi daha mı iyi oldu yani benim için?

Bir de internette araştırınca bilgisayar başında yemek yemenin daha çok kilo aldırttığını söylüyor çünkü daha çok yemeye itiyormuş. abur cuburlardan da bahsetmiş. ama benim için sorun değil ve daha fazla yemiyorum zaten. normal öğünü yiyorum.

uzattık biraz da ne diyorsunuz bu duruma?

 
benim bildiğim/duyduğum (kaynaklarını hatırlamadığım) yemek yerken başka birşey ile ilgilenmenin kitap/dergi/televizyon/bilgisayar yanlış olduğu. yemek yerken yemeğe konsantre olunmadığında oluşan doyma hissi farkedilmediğinden gereğinden fazla gıda tüketiliyor. uzun vadede kilo aldırabilen bir şey.

yavaş yemenin de sağlıklı olmasının nedeni yine aynı, doyma hissini kaçırmamak.. mideye gittiğinden belli bir süre sonra mı ne algılıyor beyin işte hızlı yenildiğinde o algı oluştuğunda çoktan gereğinden fazla yenilmiş olunuyor.

filan falan
  • nwnd  (31.01.12 06:24:21) 
ben çok hızlı yemek yerim, o kadar hızlı ki, gören 1 dakikada ne ysersem o sanki diye düşünürler. doktor yrken kitap okumamı tavsiye etmişti. daha yavaş yersin diye.


  • arnatuile  (31.01.12 09:05:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.