[]

açık havada soğuktan (ve kardan) korunma teknikleri

5.5 saat açık havada elektrik direği misali duracağım iş için çarşamba günü.

kadife pantolon alacağım. termal içlik bulabilirsem alacağım.
kar gözlüğü beyazıt civarında bulabilirsem alacağım.

başka ne alayım ne giyeyim içime üstüme pahalı olmayan ucuz trickler nelerdir?

 
bi şişe konyak al.


  • blackmail  (30.01.12 21:19:22) 
- çorabı 2 kat giyiyebilirsin


  • schizophrenia  (30.01.12 21:20:35) 
dostum çok pastoral ve komik gelecek ama: pekmez


  • calucifer  (30.01.12 21:20:57) 
pantolonunun içine eşofman giy


  • neira  (30.01.12 21:26:36) 
@blackmail konyak alabileceğim yer değil denetmen var yanımda turist rehberi gibi düşünün

pekmez harici olanları zaten yapacağım
  • erobur  (30.01.12 21:32:03) 
kat kat giyin.. tshirt, üstüne sivit tişört, üstüne kazak gibi...boğazı kapa büyük damarlar oradan geçtiği için ısı kaybını oradan fazla verme, sıcak şeyler iç soğuk havayı çok çekme ara sıra ağzını kapat, balaklava , buff bu tip şeyler al eldiven giy, termal iç al.. rüzgar geçirmeyen ürünlerde var ama tuzludur biraz. alkol kesinlikle alma, damarlar genişler yüzey alanı büyük daha çok ısı kaybedersin, hareketli ol, en az şekilde rüzgarı ye.. kalın tabanlı bot giy.. çorabı 2 tane giysen yeter..


  • uykusuz her gece  (30.01.12 21:32:06) 
en önemlisi tek kat kalın giyinmek yerine, kat kat ince giyinmek..

kısaca mantığı izocam..
  • aboutablank  (30.01.12 21:53:39) 
ayağı sıkmayan asker botu; normal çorabın üstüne örgü yün çorap için gerekir. botun tabanına da ayrıca keçe koyabilirsiniz.

yine bol bir pantolon. kot OLMAMASI ve kadife OLMASI tercih sebebidir.

termal içlik olmazsa olmaz. ha olamadı derseniz içinize pijama pantolonu.

ve en önemlisi kesinlikle SU GEÇİRMEYEN kaban. tipide şemsiyenin bir işlevi olmaz. sizi soğuktan koruyacak tek şey o kaban olacak. eğer öyle kaban bulamazsanız ya da kaban üstüne sağlam bir yağmurluk giymezseniz sakın beklemeyi denemeyin.

yün eldivenlerde lazım tabii.

ama en önemlisi üstünüzdeki kıyafetin kesinlikle ıslanmaması. ıslanırsa kurutmanız mümkün olmayacağı için o ıslak giysi vücuda bağlı bir soğuk hava deposu gibi davranır.

alkol alma. ya da alacaksan aldıktan en çok 20 dakika sonra kesinlikle kapalı bir yerde 2-3 saat sonra kalacağından emin ol.
  • tururo  (30.01.12 21:57:43) 
kulakları kapatacak bir bere ya da başka bir şey..


  • supergirl  (30.01.12 23:34:39) 
thinsulate li bi bot al, gore tex de olursa ıyı olur.


  • bryan fury  (31.01.12 00:04:14) 
evet tek fanila yerine iki fanila iki kazak gibi ince ve kat kat giyinmek çok işe yarar. kesinlikle alkollü bir şey içme. ilk başlarda damar genişlemesine sebep olduğu için yalancı bir ısınma hissinden sonra, damar daralması yaşatır ve daha çok üşürsün.


  • compadrito  (31.01.12 04:57:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.