[]

iyi kötü bir düzenli hayatım

olsun istiyorum dostlar. o rutin mutluluğa adım atmış olanınız var mı, illa kendisi değil eşi, dostu da olabilir. imrenme konusunda bir sıkıntım yok gerçi ama geçiş dönemlerim hep sancılı. sanırım birdenbire, topyekün o düzeni zorlamamdan kaynaklanıyor, daha önce 5 yanlış duymadınız 7 kere teşebbüsüm oldu ama şu an saat 2 ve 1 saattir pc başında, ekşiduyurudayım.

tek sıkıntım pc gibi gözüküyor, kendisi üstesinden gelemediğim bir alışkanlık söz konusu olabilir.

manevi olarak delice bir yardıma ve desteğe ihtiyacım var, etrafımdaki insanlar bana karşı gereken otoriteyi kuramıyorlar, gerekli iradeyi gösteremiyorlar, onlardan bulduğum yüz de vazgeçmeme yardımcı oluyor.

kendime uzun süredir gereken önemi vermediğimi farkettim, hayatımı ziyan etmiş olmaktan korkuyorum. bu konuda kitap, nasihat sizlerden ne gelse kabulüm. teşekkürler şimdiden.

 
  • bencilata  (28.01.12 14:31:37) 
@bencilata, böylesi bir teşhis koyamam kendime, okumadım gerçi, okuyup da etkilenmek istemiyorum içeriğinden, sosyal olduğum dönemlerde nerdeyse bilgisayarla hiç bağım kalmıyor.


  • Dr. Kissingher  (28.01.12 14:43:12) 
kimse kimseye burdan teshıs koyamaz da...

internet sizin hayatınızı aksatıyor geregınden fazla zaman alıyora, bu budur işte.

mutlulugun formulu -bence-

1. kusursuz bir yemek uyku ve fiziksel düzen.
2. bagımsız bır kısılık. pc internet ıckı sıgara kumar ıdda bahis belli bir şahıs gibi bagımsızlıklar olmayacak. hayatı hobılerı dar tutucaksınız. fazla acılmayacaksınız. 3 tane hobi olsun pc den de anla yemek yapmayı da bıl olmayacak. ama. dışına cıkmayacaksınız.
3. duzenlı spor.

zaten bu ucte ucunu yapın tarıhe gecersınız.
  • bencilata  (28.01.12 14:50:38) 
benim bir tezim var:

insan ırkı zaman zaman elemeden geçiyor. veya büyük felaketlerden...

dunya savası veba gibi.

şu anki felaket, elektronik bagımlılığı.

herkesde ama herkesde bundan var.

2 yegenım var. bırısıne 3000 sms 6 gun yetmıyor. cepten twıt face saymıyorum. diğeri de ona benzer.

ne turkıye derecesı yapmıslar basarılı dr muhendıs hukukcular bılıyorum. elektronık bagımlılık (pc oyun chat sozluk) bıtırdı bunları.

burası da oyle...

duyuru bagımlılıgı...

asgari ucretlının saatı 7-8 lıra. adam 2lıralık kar ıcın duyuruda 3 gun gecırıyor.

veya şu:

www.eksiduyuru.com

tam tersını de soylıyeyım:

etrafta ne kadar super basarılı adam goruyorsam (ısı ınternetse o ayrı elbet) hemen hepsının ınternetle alakası sıfır.
  • bencilata  (28.01.12 14:57:03) 
hop internet zop internet de, bilgiye ulaşılan en kolay kaynak falan, neticede uyanır uyanmaz elimin altında kütüphane bulsam, orda da bi bu kadar zaman geçirebilirdim yani. zaten günlük internet kullanımım 3-4 saati aşmaz ama bilgisayar ile kalktığım saniyeden itibaren ilgiliyim.

benim ki tembellik efendim. internetten daha çok sevdiğim şey varsa o da uyku-yatak-uyku üçlemesi.
  • Dr. Kissingher  (28.01.12 15:02:47) 
birisi gibi olmak, ona benzemekten geçer...

etrafta o kadar basarılı subay hakım hukukcu muhendıs mımar doktor ıs adamı varsa hepsı ınternetten elektronık bagımlılıklardan uzaklar.

elbet de kısılık de onemlı ama maddenın baglayıcılıgı da onemlı.

bız ust sınıf memeliler, dikkati çabuk dagılan canlılarız. mesela kedi.. lazeri yere tut, 10 saat oynar, ona takılırken bakarken balkondan duser olur.

elektronık ortamın baglayıcılıgı cok. yazı resım ses goruntu vıdeo bılgı cınsellık vs vs vs.

hele ki sozlukler?

bır de "karızmatık" gelıyor adama.

sorarım size, her ay bınlerce entry yazan adam nasıl ısınde super bır adam olacak?

bır entry yı yaz, kım oylamıs bak ıstatıstıklere bak mesaja bak yanıt ver gammazlıklar vs vs vs. ben sozlukte aktıfken gunde 18 saat ordaydım. bır suru ıstatıstıge gırmıstım. yakın zamanda ınternetle tum bagımı koparıcam ınsallah.

modlara zaten aklım asla ermıyor. entry sıl canlandır taşı vs vs vs.

burda da durum benzer...
  • bencilata  (28.01.12 15:06:51) 
adama bitirme tezi gibi yazı yaz.

hop internet zop internet desin.

pardon hata bende. takıl sen bildiğin gibi.
  • bencilata  (28.01.12 15:07:44) 
gunluk ınternet 3-4 saatı aşmaz mı :)

her gun 3-4 saat kıtap okuyanlar tıbbı derece ıle bıtırıyorlar.

her ama her gun 3-4 saat ne demek?

spor yapsanız turkıye derecenız olur.
  • bencilata  (28.01.12 15:13:40) 
canım, tamam ispatların var bu internet bağımlılığına dair eyvallah, lakin benim hakkımdaki görüşlerin pek benle örtüşmüyor, yok yani internete bağımlılığım. sebebi internet değil düzenli hayata ulaşamamın, kişisel boyutta eksikliklerim var, gidermeye çalışıyorum müsadenle.


  • Dr. Kissingher  (28.01.12 15:21:58) 
ben de aynısını anlatıyorum.

yeme ıcme uyku duzenı spor ve bagımlılıklardan sıyrılmak... konu bu. uygulaması sana kalmıs.
  • bencilata  (28.01.12 15:25:30) 
yatak uyku falan demişsin oblomovluk var sende de benim gibi sanırım..
ben bir sey yapmaya mecbur olmadıgım zamanların yüzde 90ını yatagımda laptopum ve cep telefonumla geçiriyorum.. hem de yıllardır.. bagımlılık..

  • partizan  (28.01.12 15:32:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.