[]

Ataşehir - Şerifali'yi bilenler?

Şöyle ki: kiralık ev bakarken devamlı surette "ataşehir - şerifali karşısı" diye bir sürü ev ilanı görüyorum. ataşehir denen semti bir kere gecenin bir köründe otobüsle ana caddesi olduğunu düşündüğüm bir yerinden geçerken gördüm. onun dışına semtin "lüks" ve biraz "uydu kent" kıvamında olduğunu duydum. şimdi ataşehir denen yer ile şerifali denen yer birbirine yakın sanırım, peki şerifali tam olarak nerede? kadıköye uzaklığı ne kadar mesela, ya da kozyatağı carrefour'a ne kadar uzaklıkta. şerifali sanırım yeni yeni yapılanan bir yer, kaşiflerin keşfetmediği, insan kolonilerinin olmadığı, köpeklerin fink attığı, kırk yılda bir otobüs uğrayan, markete gitmek yerine evde son kalan makarnayı pişirmek isteyeceğim, tecavüzlük ıssız yarı-inşaat sokakların olduğu bir yer mi yoksa artık yaşanabilir kıvama geldi mi?

bunları merak etmemin nedeni evlerin fiyatlarına göre çok iyi görünmeleri, yani bu evlerin bu fiyata olmasının nedeni nedir? komik fiyata dubleks sıfır daireler var! niye bu kadar (görece) ucuz burası? kesin bir hinlik vardır ben işkillendim çünkü! çok mu kıyı köşe bir semttir ki? ulaşım için (kadıköye, üsküdara veya taksime diyelim) nasıl yollar izlenir (otobüs-minibüs?) veya illa araba sahibi mi olmak gerekir burada yaşamak için...öyle işte.

burada yaşayan/semti bilen sözlükçülerden başka yerde asla bulamayacağım ilk elden bilgileri rica ediyorum efenim...kalın sağlıcakla.

 
#5858 şurda kısaca bahsetmiştik


  • bordeaux  (05.08.08 14:16:38) 
kırmızıyla çizdiğim yol şerif ali yolu. karfur da malum.
img189.yukle.tc

ayrıca belirtelim kesinlikle ataşehir ile kıyaslamayın, oranın yanına yakalaşamaz. biraz daha kayışdağı caddesi tarafını tercih edebilirsin ama şerifali yerine. en azından daha derli topludur. yaklaşık bir yıldır kayışdağında oturuyorum hiçbir sakatlığını görmedim. üstelik vızır vızır da otobus işler. ha kira fiyatlarındaki farkı bilemicem tabi.
  • teritori  (05.08.08 15:50:09 ~ 15:59:42) 
Evet şerifali gerçekten de anlattığın gibidir.Nasıl mecidiyeköy Ortaklar Caddesi ve profilo arkası diye ayrılıyorsa aynen öyle düşünebilirsin.Zamanında emlakçılar beni çok kazıklamaya kalkışmışlardı depreme dayanıklı ve gelişen bölge olarak ama uzak dur derim.
Daha evi gezmeden çocukların üzerime taş fırlatmasına maruz kalmıştım.Ataşehir e gerçekten de yürüme mesafesinde ama yürürken araba yolundan yürümelisin ve tünel gibi birşeyin içinden geçmek zorundasın.
Eğer Ataşehir civarından ev düşünüyorsan Barajyolu Caddesini dene.Flora ve Sinpaş sitesi tarafı.Şerifali nin evrim geçirmiş yeri diyebilirim.Her yere yeni yüzme havuzlu,sosyal tesisli siteler yapıldı ve gecekondu gibi apartmanlar 2 elin parmağından az.Hepsi de hemen hemen uygun fiyata diyebilirim.Üstelik ataşehirin ulaşım ve cafe olaylarına yürüyerek ulaşabilirsin.

not : En son 2 sene önce şerifali deydim ve toplam bulunma sürem 15 dakikayı aşmaz.
  • cucuru  (05.08.08 20:41:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.