[]

nba de serbest atis atamayan basketbolcular ve nedenleri?

simdi bu nba(bunu sadece nba degil tüm basketbol oyunculari olarakda düsünebilirsiniz elbette) de özellikle pivotlarda bi serbest atis özürlülügü var.

hayir arkadasim ben 3 ay serbest atis calissam 10 da 8 atarim minimum,bu elemanlardaki olay nedir,hic mi takim zorlamiyo bunlari.ki olay yetenek degil,training isi.

shaq bi ara calisiyodu sanki hatta oranlari düzelmisti ama sonradan bozulduydu gene.

neden böyle bu elemanlar,para icin degil sadece bu oyunu sevme meselesi,bu adamlarin zoru ne?

 
genelde pota altından oyun oynadıkları için sürekli smaç ve turnike çalışmaları yüzünden atış yeteneklerini kaybetmiş olabilirler. diye düşündüm


  • isimsiz uye  (23.01.12 13:12:47) 
çoğu bunu çalışmasına karşın en fazla yüzde on yüzde onbeş kadar geliştirebiliyorlar.
oneal, şu an dünyanın en iyi pivotu Dwight Howard hatta bizim ömer aşık.
senelerce pota altında yakın atışlarla kendilerini geliştirmişler.hatta çok yakın atışları bile dengesiz.top ellerine sığmıyor bile.dikkat edersen şutları dimdik atarlar.potaya çarpınca ya direk girer yada tuğla atar gibi çıkar.ibrahim kutluay denge ve konsantrasyon işidir bu demişti.çok doğru örnek olamayacakta tenis topuyla maç içinde şut atmak gibi birşey geliyor adamlara..
mesela Dwight Howard durdurmanın tek yolu foul yapmaktır.çünkü bir tanesini kesinlikle kaçırır.çok çalışıyorlar ama bu şut işinde çok yeteneksizler.he birde maç içinde baya mücadele ediyorlar yoruluyorlar.sıfır yorgunlukla daha yüzdeli atabilirler.
  • uykulu_fb  (23.01.12 13:19:16) 
* kol kası , bazı pivotlar kol kasları bnedeniyle dirsekden tam bukemiyorlar kollarını (tek elle serbest atış yapanları görmüşsündür ), vucut esnekliğini kaybetmiş oluyor
* adamlar uzun kollarda uzun dolayısıyla hakimiyet kısa boylulura oranla cok daha dusuk hedef almak zor

  • magoria  (23.01.12 13:21:36) 
bunlara ek olarakda maçın pskolojisini de ekleyebilirsiniz. Antrenman da serbest atış başka maç içinde başka.


  • Bysb  (23.01.12 13:26:04) 
abi afedersin de 2 metre kusür boyları var bu adamların.sadece kol bi metre neredeyse bazılarının :) biraz empati yap anlarsın.


  • almadovar  (23.01.12 13:46:21) 
mehmet okur da pivot ama serbest atış bir yana rahatlıkla 3 lük bile atıyor.aynı şekilde Kevin Garnett.

not:Bunlar tabi aynı zamanda uzun forvet de oynayabiliyorlar.direkt pivot olarak bilmiyorum.
  • spesifikasyon  (23.01.12 14:53:56) 
arkadaşım adam kaç dakika anasının amı gibi koşuyor. kaç dakika stres altında kalıyor. hocası azarlıyor falan.. çok örnek var.

mantıksız yani sorunuz.
  • 9gagger  (23.01.12 14:56:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.