[]

Dubstep'i Özet Geçer Misiniz?

dubstep kelimesini son zamanlarda sıkça görür oldum. Nasıl bir müzik türüdür, hiç bilmeyen birine özet geçer misiniz? Bir de anlayabilmem için en bilinen örneklerini verirseniz sevinirim. Teşekkürler.




 
www.youtube.com
ben de pek alakalı değilim ama bu hoşuma gitti..

  • melodica  (10.01.12 22:43:29) 
skrillex- ruffneck
skrillex - kill everybody
skrillex - scary monsters and nice sprites

bunları dinlerseniz fikir sahibi olursunuz.
  • muslimovic  (10.01.12 22:45:40) 
şöyle bişey
wob wob wob bzzztttt dadadada

  • violence  (10.01.12 23:17:34) 
elektronik müzik. biraz aksak ritimler, wob wob yapan bas riffleri, bazen piyano veya klavye ile desteklenen melodiler. benim grup tavsiyem: helicopter showdown.


  • hamsiii  (10.01.12 23:26:17) 
  • violence  (10.01.12 23:28:55) 
aslında şöyle bir şeydir www.youtube.com

sonradan boku çıkarılmış bass'a boğulmuştur, buna brostep derler pejoratif kullanım olarak

2000'lerin sonuna doğru birleşik krallıkta 2-step garage, dub ve drum n bass türlerinin karışımı sonucu ortaya çıkmıştır. Burial digital mystikz gibi tipler öncüleridir. Sonradan değişime uğrayıp günümüzdeki yarrrak gibi halini alarak Skrillex gibi insanların eline düşnmüştür.

aynı zamanda post-dubstep denen bir genre da vardır, bu dubstep etkileşimli ambient diyebileceğimiz olaya en iyi örnek James Blake diyebiliriz.

SAygılar.
  • sanal hayvan  (10.01.12 23:37:57) 
tek kelimelik özet:

skrillex - first of the year

klibi ile dinlerseniz pek bi şukela olur:

www.youtube.com
  • trawmatolog  (10.01.12 23:45:35) 
müzikle ilgim yok.. ama kendi anladığımı söyleyeyim...

bence çok katmanlı müziği ifade ediyor dubstep.. örneğin standart bir şarkıyı ele al, notası akoru bellidir, aranjmanı bunu temel alarak yapılır. dubstepte öyle bi durum yok... üstüste bindirilmiş, birbirinden bağımsız gibi duran ama bir araya geldiğinde de bir ifade sahibi olan bir müzik.. ayrıca müziğin fiziksel boyutunu düşünürsek de farklı bir frekansın sınırlarını zorluyor ama bunu tam açıklayamam... öyle yanii
  • ruhibirbanyo  (10.01.12 23:49:04) 
skrillex cheesestep a.k.a brostep yapar öncelikle bunu söyleyerek yazıya başlayayım. yani dubstep diyince skrillex'i özellikle ekinoks'u BAM diye örnek veren biri dubstep dinlemiyordur. hande yener dinliyordur, serdar ortaç dinliyordur. bunu skrillex'in çok ünlü olup artık ayağa düşmesi yüzünden söylemiyorum, bu gerçekten böyle. electro house ve moombahton kırması bir apaçinin dubstep türüne el uzatması pek hoş değil.

edm türlerinde artık veteran olmuş biri olarak türkiye'de elektronik müzik konusunda hangi türde kafana ne takılırsa takılırsa bana sorabilirsin. yani cevapları okudum da kimse doğru düzgün bir bilgi verememiş.

trance müziği biliyorsundur. 140 bpm, yani dakikada vuruş sayısı 140 olan bir tür olan (tiesto diye basite indirgiryorum anlaman için) trance ile dubstep'in vuruş sayıları aynı. ancak dubstep'te kick / drum kombinasyonları ile oluşturulabilen bir harmoni yerine, bass'ın sağlam bir rar (reverb after release) ile bükülmesi ve arkasından o basit cevaplarda gördügün wooob woomb sesinin oluşması sağlanıyor. ancak dubstep'i dubstep yapan bu değil çünkü "bass" (dubstep gibi bir başka genre) ve "garage" gibi alt türlerin de tarzları buna yakın. peki dubstep'i diğerlerinden ayıran şey ne ?

minor key.

evet, dubstep'de minor key ağırlıkta olurken garage, bass gibi diğer türlerde major key'ler de göze çarpıyor. hoş artık dubstep'de bile major key kullandılgı oluyor da neyse.

tabi örneksiz bırakmayalım bu cevabı :

www.youtube.com

daha ayrıntılı cevap istersen pm atabilirim.
  • türk kelekom  (11.01.12 01:37:56) 
  • huleyn  (11.01.12 02:47:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.