[]

Rottweiler kaça satılır?

Annesini (Babası kurt - Annesi Rottweiler) bir Rottweiler ile çiftleştirdik. 10 gün önce 7 tane yavrusu oldu. Gerek annesi gerek yavruları gayet sağlıklılar. Kurta benzer bir yanları da yok, bildiğimiz Rott doğdular.

Haliyle 8 köpeğe bakacak halimiz yok. Bunlar kaça satılır edilir? Pet Shop'lar alır mı? Açıkçası para kazanma amacı pek olmasa da, bedavaya gidince sanki iyi bakılmayacak önsezisini taşıyorum.

Bir deyiverin.

 
kaç eder bilemiyorum ama bir çok hayvan sitesinde ve sahibinden.com'da ilanlar var; ordaki fiyat aralıkları bir fikir verebilir.


  • 507  (29.07.08 23:50:52) 
kırma köpeklerin para edeceğini sanmıyorum. satmayı değil de direk istekli kişilere vermeyi deneyin bence...


  • hayo  (30.07.08 00:03:17) 
pet shoplar anasının gözüdür hemen anlarlar kırma olduğunu bence

ama bence de istekli insanlara verirseniz hem o hayvanları gerçekten sevicek birilerine ulaştırma şansnız artabilir belki
  • demlikposet  (30.07.08 00:26:50) 
babasının cinsi ne? fiyatta anlasabılırız..


  • isott  (30.07.08 00:38:12) 
pet şoplar alır da anası skiliyo çok afedersin o hayvanların orada. bizim labrador 9 doğurmuştu, 8 tanesini dağıttık 1 tanesini pet şopa vermek zorunda kalmıştık, gidip baktığımda sefilleri oynuyodu hayvan.


  • gerrain  (30.07.08 07:09:27) 
pet shopa verme ya hayvanlari ac bilac birakiyorlar, butun gun kucucuk kafesin icine tikiyorlar yaziktir. cevrende guvenecegin birileri illaki bulunur. onlara ver yakin cevren oldugu icin kontrol etme firsatin da olur


  • hayatacaylakkaldim  (30.07.08 08:33:09) 
paha biçilemez


  • gdduman  (30.07.08 09:51:47) 
kırmalar daha çok anneye benziyor, anne kurt-baba rott kırma resmi isterseniz gönderebilirim, benim kızım öyle (bebekken direkt rott'tu).

pet shop'larda satılana kadar eziyet çeker. evcil hayvan forumlarında satabilirsiniz ama çok ticari yaklaşanlar, bir şekilde koruma köpeği-saldırı köpeği falan düşüncesiyle gidiyorlar. gerçek sevgi verebilenler, az ödeyebilenler. tecrübe ile sabit.
  • cedilla  (30.07.08 15:01:40) 
havyan forumlarina ek olarak, civardaki ( hatta arkadaslara da rica ederek muhiti genisletmek mumkun ) veterinerlere ilan yapistirin. bu sekilde telefonla arayan olacaktir. 5 yil once yasadigimdan biliyorum ki: rottweiler almak, beslemek isteyen insanlar genelde kulaktan dolma bilgilerle, mahallade gezdiririken hava atabilecegi, milletin tirsacagi bir kopek oldugu dusundukleri icin rott almak istiyorlar. ( veterinerim de boyle dusunuyor, hayvan sahiplerinden edindigi izlenim sonrasinda) taliplilerin bilincli hayvansever olmasini istiyor insan. dovusturulmeyeceginden emin olmak, onlara iyi bakilmasinin yaninda sevilsin vs de istiyor. 5 ay baktim yavrulara, kolay veremedim, hem sonbahardi hem de guvenebilecegim birilerini bulmak zor oldu. ilana istinaden talipli kisiyle telefonda konusulacaktir ilk olarak ya. iste o zaman epey elediydik. mesela soyle ornek vereyim: ' bize kopek lazim faprikaya da ...' ' daha once kopek bakmadik, eve hirsiz gircek diye cekiniyoruz' gibi diyaloglar olabiliyor. konusmalarda ' neden rottweiler istiyorsunuz?' onemli ve guzel bir soru. arayanin hayvana bakip bakamayacagini anliyorsunuz az bucuk konusma sirasinda. kazmalar kendini direk belli ediyor zaten. neyse telefon gorusmesinden sonra da yavruyu gormeye geldigindeki tutumundan da anlasiliyor. misal kafasini sevip, hemen sonra elini mendille siliyorsa ya da surekli uzerini silkeliyosa gibi gibi.. neyse suraya bagliycam. kopegi cok isteyen ve sevgi dolu birisi parasi yoksa bunu size soyleyecektir muhtemelen. sayet konusmada sizi gicik eden bi seyler olmazsa bi cagirin, gelin konusalim vs gibi bi sey dersiniz. usenmeyip yavruyu gormeye gelmesi de bir arti. sonra da taliplinin kopeklere olan yaklasimindan bakip bakamayacagina karar verir, konusursunuz. tanidiginiz biri degilse bence de bedavaya vermeyin. ne bileyim az da olsa alin ucret. sembolik bi sey de olabilir.
bilgi olsun diye: yil 1999, 400 usd'ye aldim hatunu ( o zamanlar populer degildi henuz, daha pahaliydi)
yil 2004, 200 usd'ye sattim bi yavruyu ( parkeler ve parcalanan giysilerim haric 5 milyar masraf ettigimi dusunursek, maddi acidan kulfetli oldu bizimkinin dogum isi) diger ucu ucretsiz tanidiklara gitti.
bir de yeni dogdularsa bile ilanlari simdiden verin, sutten kesilinceye kadar ancak ev bulursunuz. bi de kapora alin ki, o arada baska yavru almasinlar. son bi sey, cok kucukken ayiriyolar ama en az 3 ay anneleriyle kalmalilar aslinda cogu insan izin vermese de onlara. sut disinda anneden cok sey ogreniyolar o donem boyunca. 5,5 ay sahit oldum yakinen.
not: simdi yazdiklarimi okudum yollamadan once, benim kadar pimpirikli olursaniz, sahip begenip yavrulari vermeniz zor :)
  • pyro clustic flow  (30.07.08 18:48:47) 
arkadaşım bilmiyorum sattınmı verdinmi köpekleri ama ben veteriner teknikeri mezunuyum ve bir rott arıyorum eğerki elinde varsa hala supervisorstaff@hotmail.com alabilirim bir tane ama hayatta bir yavruya para veremem mal değil o


  • boogeyma_f  (18.12.08 23:51:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.